CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2 03/07

Březnový Technoservis přináší čtyři lahůdky v podobě nového EP na slovenském labelu Numb, Surgeonovu desku na Dynamic Tension a dvě doposud nesehnatelné rarity z dílny Aphex Twina.

 

Radial - Beton EP
Numb 010
www.standa.net

Slovenské společenství okolo Standa bookingu opět po čase rozběhlo své producentské aktivity vydává nový Numb! Prostor na "desítce" dostal nový projekt Radial. Remixoval Loktibrada a zdomácnělý japončík Takaaki Itoh. Originály Revolver a Semi-life balancují na hraně slovenské až španělské produkce. Drsné samply ala Exium a ostré pauzy mordují vaše sluchovody a nutí tělo tančit. Loktibrada si s originálem příjemě pohrál a dodal energickou technpecku ve vlastním stylu. Remix Takaaki Itoha asi bude více, než oblíbeným. Chytlavý ústřední motiv a dynamická rytmika tu udělají své. V klubu nebude sedět na zadku snad absolutně nikdo! Pokud máte rádi slovenskou, či španělskou školu je pro vás tahle deska jasnou volbou na mnoho příštích party.

Surgeon - Whose bad hands are these? Part 1
Dynamic Tension 008
www.dj-surgeon.com

Dlouho očekávaná lahůdka Whose bad hands are these? respektive její první část se dočkala vydání. Dočkali se i všichni fandové, jimž ve svých setech Surgeon chystá četná překvapení a hlavně notnou porci vlastní originální produkce. První verze Bad Hands Break je čistá surgeonovina s vyšperkovaným ústředním motivem a na kost vybroušenými ostrými samply. Nalomený rytmus už jen dokresluje příjemnou a nepřehannou atmosféru. Dislocated Finger Mix má na svědomí nový britský objev DisinVectant. Jde o ryze dubstepovou brutalitu doplněnou efektním mužským vokálem. Bad Hands (part2) je opět klasický Surgeon. Tentokráte přímá rytmika a maličko tu "zasmrádá" Klonk. Poslední a stejně vynikající je remix od Autechre. Rozbořený rytmus a ještě zvýrazněné ony do krajnosti ostře řezavé samply. Surgeon je člověk na svém místě a momentálně the be(a)st!


Polygon Window - Quoth
TVT Records 8705
www.tvtrecords.com

Když jsem tuhle desku viděl, coby repres v nabídce distribuce, musel jsem si důkladně protřít oči, jestli mě neklame zrak. Nevím, jestli na tom budete stejně, ale až ji uslyšíte, určitě nastražíte sluchovody, jestli Vás neklame sluch! Ano, jde o legendární technohymnus Apex Twina z roku 1992. Burácející plechová monstra a těžké nelítostné beaty, to je v jednoduchosti Quoth. Ihned ve dvou brutus verzích. Desku doplňuje ještě breaková psychárna Iketa a  downtempový Bike Pump Meets Bucket. Pokud chcete vědět o čem bylo techno tehdy a z čeho vycházejí například British Murder Boys o patnáct let později, neváhejte ani vteřinu a pořiďte si tenhle klenot do sbírky. Tahle deska je zabiják!

Caustic Window - Compilation
Rephlex CAT 009
www.rephlex.com

Caustic Window je dalším prastarým pseudonymem Aphex Twina a titul Compilation prastarou sbírkou časem prověřených prací. Ptáte se, proč se vracet k patnáct pět starým titulům? Co je na nich tak zajímavého? Odpověď je jednoduchá. Originalita a kvalita! Dnešní technoprodukce až na vyjímky jen vykrádá sama sebe a nepřináší nic originálního. Proto je mnohdy lepší a smysluplnější se obrátit do minulosti ke kvalitní hudbě. Snad podobně smýšlejí i ti, kdo za represy takových desek stojí. Compilation je opět titul plný skvostů. Obsahuje hymnusy jako Joyrex J4, nebo The Garden of Linmiri. Prvotní věci, z nichž se zrodilo techno a které dodnes znějí fantasticky a nadčasově. Mezi ostatní dnešní technoprodukcí znějí vyjímečně a zajímavě. Nenechte se pobízet. Takových pokladů je jen pár!

Uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016