CLANEK

 

Digital Drum&Bass Podcast 002

Je tu druhé pokračování Digital Drum&Bass Podcastu. Pokud se rozhodnete strávit 40 minut jeho poslechem, dozvíte se v rychlém sledu, co nového můžete zakoupit v mp3 obchodech od producentů jako je Calibre, Brookes Brothers, Icicle nebo Chase & Status. Komentovaný tracklist a link ke stažení pod nadpisem.

 

Podcast si můžete stáhnout zde.

1) Mutt & Visionary - Go On & Cry (Inside LP01)

Sean Roman z kanadského Toronta vydávající pod přezdívkou Mutt je jedním z největších talentů současného drumandbassu. Potvrzuje to i jeho debutové album Treading Waterhttp://download.breakbeat.co.uk/lpsepslabels/insiderecordings/treadingwater.aspx, které vychází na Inside recordings. Jako úvodní skladbu pro DDP2 vybírám spolupráci s dalším kanadským producentem Marcusem Visionary nesoucí jméno Go On & Cry.

2) Lenzman - String City (Fokuz Recordings 034)

Holandský label Fokuz zásobuje drumandbassový trh s deskami již od roku 1999. Byl mezi prvními labely, které reagovaly na sílící poptávku po legální digitální distribuci a nabídl kompletní katalog ke koupi na serveru Beatport.  Deepovými kompilacemi "Discoveries Of The Deep", "Treasures Of The Deep" a "Chronicles Of The Deep" spoludefinoval tuto dnb škatulku. V rámci DDP2 nabízím skladbu String City od producenta Lenzmana.

3) Henree - Liberty (Vampire Records 010)

Producent a DJ Henree z německého Kolína má za sebou již pěknou řádku releasů převážně na německých vydavatelstvích. Track Liberty však upsal na Ostrovy, konkrétně na label Vampire Records.

4) Break - Enigma (Calibre Remix) (Quarantine Recordings 007)

Calibre je v ráži. Zvuk, který již drahnou dobu razí, je nyní díky deepové vlně hodně v kurzu, a tak vydává jeden release za druhým. Pro Quarantine Recordings zremixoval Brejkovu Enigmu a dostat z hlavy tohle piánko je úkol vskutku nadlidský...

5) Redeyes & Random Movement (feat. Mutt) - Groove Thing (Feat Mike Romeo) (Future Retro 007)

"Víc hlav víc ví", tak praví přísloví. Přesto se triumvirátu Redeyes, Random Movement a Mutt, podporovanému provařeným vokalistou Mike Romeem podařilo zprodukovat poměrně nenápadný track Groove Thing. Skladba vychází na Future Retro a je i na CD verzi Redeyesova debutu Poetry In Motion.

6) Kjell - Dunnshine (Creative Source 054)

Z New Yorkského Brooklynu se o slovo se hlásí Kjell s funkem nabitou tancovačkou Dunnshine. Skladbu vydává Fabio na svém labelu Creative Source.

7) Brookes Brothers - Tear You Down (Breakbeat Kaos 028)

Bratři Brooksové na Breakbeat Kaos předvádějí, že liquidním zpívánkám ještě neodzvonilo. Tear You Down jste na dnb mejdanu už rozhodně slyšeli a nepochybuji o tom, že ještě mnohokrát uslyšíte.

8) State Of Mind - Floor 14 (Syntax Audio 003)

Nizozemské duo Patrick Hawkins a Stu Maxwell aka State Of Mind vydali roller Floor 14 na ruském labelu Syntax Audio.

9) DJ Die & Break - Coming From The Top (Clear Skyz 003)

Spojení nespojitelného. Jak jinak popsat spolupráci vyhopsaného producenta jménem DJ Die a temně zamyšleného Breaka. Výsledek Coming From The Top je více než uspokojivý. Vydává DJ Die v rámci EP Skate Or Die na vlastní značce Clear Skyz.

10) Icicle - Infectious Funk (Shogun Audio 023)

Infectious Funk je drumandbassová budoucnost, komentář netřeba, posuďte sami. Vychází na Shogun Audio v rámci čtvrtého vydání povedených kompilačních EP Shogun Assassins. A já už se těším v lednu do Abatonu na Icicleovu djskou premiéru v ČR.

11) Chase & Status (feat. Takura) - Streetlife (Ram Records LP12)

Chase & Status vydávají u Andyho C na značce Ram Records hitovkové album More Than A Lot. Zábava je zaručena a pro DDP2 volím zpívánku Streetlife. Vokály dodal Takura.

12) Apex - The Yearning VIP (Horizons Music 028)

Původní verzi The Yearning vydali Rob Dickeson a Jim Gash jako duo Unknown Error. V současnosti Rob produkuje i samostatně a u The Yearning VIP naleznete jen jeho novou přezdívku Apex. Vyšlo na Horizons Music.

13) Seba & Krazy - Finola (InnerGround 026)

Povětšinou je label DJe Markyho InnerGround hlavně o sluníčku a pohodičce. Aktuální release od dvojky Seba & Krazy však hraje na jinou strunu. Zadumaná skladba Finola překvapí nástupem masivní basy, která si vás doslova podmaní. 

DDP 002 pro techno.cz připravil a namixoval DJ KamCZa
http://www.myspace.com/djkamcza
http://www.stepforward.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016