CLANEK

 

Digital Drum&Bass Podcast 003

První Digital Drum&Bass Podcast roku 2009 je tu. Na přetřes přijde Kubátkův dlouhohrající debut Should I Run, kompilace Markuse Intalexe Dat Music II, Kolibříkovo EP Don't Mind a v neposlední řadě se dozvíte link na stažení zdarma dnb remixu skladby Illegal Attacks od Iana Browna. Vše pod nadpisem.

 

[CHYBA: mp3 download/2009/podcast/techno_cz_digital_drumandbass_podcast_003.mp3 neexistuje na serveru]

Podcast si můžete stáhnout zde:

01) Commix - Life We Live (Soul:R 040CD)

Duo George Levings a Guy Brewer aka Commix rozhodně nepatří mezi producentské zelenáče. Do podvědomí široké dnb veřejnosti se dostali díky labelu Hospital, velmi ceněné album Call To Mind vydali na Metalheads a v současnosti platí za nejinovativnější dnb producenty vůbec. Na poli djingu si na sklonku roku připsali namíchání prestižní kompilace Fabric Live, kterou zahajují vlastním trackem Life We Live, vydaným na labelu Soul:R. Tímto trackem načneme i dnešní podcast.

02) Furney & Tayla - You Must Stand Still (Liquid V 006)

Furney a Tayla se motají hlavně kolem Good Looking Organization, party, které šéfuje LTJ Bukem. A na jejich zvuku je to hodně znát. Atmosferický drumandbass každým coulem. Pro label Liquid V připravili skladbu You Must Stand Still.

03) Lomax - Too Real (Soul:R 040CD)

Bristolský producent Lomax je drumandbassový univerzál. Jednou tvrdě, podruhé liquid, potřetí deep. A že mu jde i halfstep dokazuje ve skladbě Too Real pro label Soul:R. Pokud by vás zajímal Lomax i jako dj, máte možnost na konci února v pražském klubu Retro.

04) Calibre - U Could Dance (Signature Records 014)

Calibrovo EP Don't Mind obsahuje čtyři skladby, ze kterých emoce přímo prýští. Producentskou specialitou je, že si vokály nazpíval sám. Vzniká tak drumandbass s obrovským přesahem, pro který je tato hudební škatulka velmi, velmi těsná. Nebylo jednoduché vybrat z této čtveřice jen jeden track, nakonec zvítězila asi nejpopulárnější U Could Dance.

05) Kubatko with Marcas - Seaside 93 (Beyond Belief CD01)

Český producent Kubátko na své debutové dlouhohrající desce (cédéčku) Should I Run beaty láme i rovná. Pokaždé to ale dělá s citem mu vlastním a deska působí velmi kompaktně. Pro DDP3 vybírám skladbu Seaside 93, na které spolupracoval s producentem jménem Marcas. Jakub se rozhodl desku vydat na svém labelu Beyond Belief a vy si jí můžete objednat za lidovou cenu přímo na jeho stránkách.

Kompletní recenzi na Techno.cz čtěte zde.

06) Lenzman feat. Cliff - Lose You (C.I.A. Deep Kut 016)

Teye Van Vliet aka Lenzman pokračuje ve spanilé jízdě vydávání na renomovaných značkách a připisuje si zářez na sublabelu C.I.A.. Se skladbou Lose You mu vypomáhal Cliff.

07) Ian Brown - Illegal Attacks (Rufige Kru Remix)

Remix skladby Iana Browna - Illegal Attacks, který vyprodukovala dvojice Goldie a Heist, pohybující se okolo labelu Metalheadz. Track nevyjde na vinylu, ale pro velký ohlas, který vyvolává, se pánové velmi sympaticky rozhodli k uvolnění mp3 zdarma. Stahovat můžete zde.

08) Naibu - Newport (Soul:R 040CD)

První, třetí a osmá skladba dnešního podcastu mají společný původ - kompilaci Dat Music II, kterou sestavil Marcus Intalex pro jím vlastněný label Soul:R. Doporučuji vám ale projít skladby všechny, stojí to za to. My se s touto kompilací rozloučíme skladbou Newport od francouzského producenta Naibu.

09) Zyon Base - Ghetto Blues (Deep Soul Music 008)

Po dvou samplerech vychází na labelu Deep Soul Music kompletní dvojdisková kompilace Future Without Past. Osmnáct vymazlených tracků za cenu jedné desky. To je to kouzlo digitální distribuce. Pro DDP3 vybírám skladbu Ghetto Blues od producenta Zyon Base.

10) Break - All Around (Symmetry Recordings CD001)

All Around je ukázka z Breakova debutového alba Symmetry, na kterém najdete kromě drumandbassu i downtempo, brejky a v poslední době tolik populární dubstep. Break album vydává na vlastní značce Symmetry Recordings.

11) Shy FX & T-Power - Plastic Soul (D-Bridge Silent Soul Mix) (Digital Soundboy 017L)

Plastic Soul je provařená věc z labelu Digital Soundboy, o její reinkarnaci se postaral D-Bridge a vyprodukoval hned dvě verze. Na závěr dnešního podcastu jsem vybral tu měkčí z nich.

 

DDP 003 pro techno.cz připravil a namixoval DJ KamCZa
http://www.myspace.com/djkamcza
http://www.stepforward.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016