REPORT

 

Aktuální zpravodajství z Rock for People (den druhý)

Máme za sebou druhý festivalový den, který přinesl nad hradecký Festival park mraky a s nimi i trochu kapek. Přinesl ovšem také očekávaný koncert britské kapely Muse! Velkým festivalovým překvapením byl koncert skupiny Archive. Přináším vám aktuální zpravodajství, jak to na Rock For People vypadá. Podrobný report vyjde po ukončení festivalu...

 
Program druhého festivalového dne až na výjimky nenabízel nic moc pro nás. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli vůbec na RFP vyrazím, protože jména typu Aneta Langerová nebo Divokej Bill nejsou pro mě. Nakonec jsem vyrazil a vůbec jsem toho nelitoval. Naopak se konalo zatím největší překvapení festivalu a to v podání britské kapely Archive. Ale vše popořadě. Do Festival parku jsme dorazili až na koncert Navigators, kteří hráli na Rock & Pop stagi. Ta byla umístěna v letištním hangáru, kam se vešlo jen několik stovek lidí, což byla velká škoda, protože tento koncert opravdu stál za to. Panovala zde uvolněná atmosféra a publikum zpívalo a reagovalo na každý pokyn z pódia. Navigators by si určitě zasloužili místo na větším pódiu i v lepší čas. Po tomto koncertu nás čeká delší pauza, protože pro nás momentálně nikde nic nehrají. Tak zakotvíme v tanečním stanu, kde to pěkně šlape. DJs kombinují electro, nu rave a dubstep, to se návštěvníkům zamlouvá a vypadá to tu jako na pořádné party se vším všudy.

Čas se mezitím posunul a nás čeká hlavní hvězda festivalu - indie-popová kapela Muse. Na T-Music stage se valí pěkný dav lidí, který zcela zaplnil prostor před pódiem. Muse nastoupili za velkého aplausu a hned od začátku rozjeli známé hity. Celý koncert byl velkolepou show se spoustou světel, laserů a obřích obrazovek ve tvaru včelího plátu. Největším překvapením, jak už jsem zmiňoval, byl však koncert skupiny Archive. Ti kombinovali elektroniku s kytarami a to vše znělo jako našláplý breakbeat, který gradoval do tvrdého rocku. Brutální dunivý zvuk doslova lomcoval a vibroval celým tělem, ať už jste chtěli nebo ne. To vše bylo doplněno obří stylovou projekcí za kapelou, kde běžely jejich klipy nebo perfektně sladěná projekce. Po tomto skvělém koncertu plni emocí opouštíme areál nabrat energii na poslední den festivalu, v němž vystoupí i Morcheeba nebo The Editors.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016