CLANEK

 

Brazil Runner´s Flashback: Joseph Capriati @ Touster

Říká se, že neplánované akce bývají ty nejlepší. Za mne to platí na 100% a opět jsem si to potvrdil v sobotu 22. září. Kolem 20:00 mne z domácí pohody vytrhnul svým hovorem Tokátko s naléhavou poptávkou runningu. V klubu Touster večer proběhne exkluzivní warm-up na listopadovou Apokalypsu, dnes s mistrem Josephem Capriatim. S tímhle neapolským rodákem jsem již v minulosti měl tu čest strávit několik nezapomenutelných momentů, s radostí jsem tedy kývnul na návrh – postarat se o něj i dnes v Praze. Na rovinu, byl to hrozný mejdan od začátku do konce a já vám z něj teď přináším krátkou reportáž...

 

Joseph přiletěl přímo z Ibizy již v pátek do Brna, kde se o něj staral místní Nois. Sekundoval mu coby DJ nejdříve na prvním warm-upu v brněnském Perpetu, dále pak i v sobotu v pražském klubu Touster. Maestro Capriati se ubytoval v hotelu v centru Prahy, kde jsem ho měl ve 23:30, tedy hodinku před začátkem jeho setu, vyzvednout. Ačkoliv bydlím nedaleko, dal jsem si pořádnou rezervu a u hotelu parkoval již půl hodiny před stanoveným časem. Ve 23:30 volám z hotelové recepce na pokoj signora C. Joseph je okamžitě dole na recepci! Hned mne poznává a typicky srdečným italským způsobem se vítáme a objímáme. Po cestě do Tousteru vzpomínáme na společně strávené chvíle ještě s naším kamarádem Cari Lekebushem na loňském Pleasure Island.

Joseph Capriati

Před Tousterem už nás čekají místní hoši a my mizíme v útrobách klubu. Josephovi pomáhám s jeho zavazadlem a prorážím cestu mezi party people směrem k backstage. Po příchodu se Joseph vítá s promotérem akce, brněnským DJem Noisem, který už má svůj dnešní setík za sebou.

Nois + Joseph Capriati

Příjemným překvapením je osobní seznámení s přísným pražským techno diktátorem Ravicem, který si na dnešní vystoupení donesl své dva zbrusu nové tracky "Gone" a "Soul", které v zákulisí předává Josephovi na CD. Ravicův ranní set zahájený právě novými peckami hrdě konkuruje gigu hlavní hvězdy večera. Také ohlasy na FB jsou toho důkazem...

Joseph Capriati

Ale nebudu předbíhat. Italský mládenec očividně probíhající českou prohibici ani v nejmenším neřeší. Na baru už ho totiž čekají láhve Saké, které byly součástí DJova rideru. Ptám se, proč zrovna Saké? Joseph vzpomíná na španělský pouštní festival Monegros, který byl, dle jeho slov, jeho nejlepším hraním vůbec. Dave Clarke mu po svém vystoupení zanechal na pódiu bednu Saké, kterou Joseph s přáteli během jeho hraní celou vykalil. "Saké tě tak moc nezboří, přitom navozuje super stav, navíc to hraní bylo nejlepší – to to umocnilo – od té doby si ho rád dopřeji," vysvětluje Joseph. Po vypití něco málo japonského moku mu asistuji během cesty na stage.

Joseph Capriati

Touster full house! Dostáváme informace, že se již nepouští do klubu - je beznadějně vyprodáno - a kapacita klubu je maximálně naplněna. Během okamžiku má Joseph zapojen svůj set-up, tedy MacBook Pro s Traktorem Pro2 + Audio 8DJ + X1 a pěkně rozjíždí svižnou akci ála pizza Napoletana.

Skvělý výběr tracků, z nichž spousta pochází z vlastní produkce, parádně vygradované mixy s efekty doprovázené jeho typickým tancem a komunikací s publikem. Je vidět, jak moc to tenhle malý velký Ital miluje a lidi milují jeho. Tančí všichni a všude! Dvouhodinová techno jízda plná nečekaných zvratů, super mixů, momentů totálních kolapsů, které navozuje očekávání příchodu basové linky, prostě masakr. God save the Queen – Joseph Capriati roztáčí své stroje. Je jasné, proč se tenhle kluk dostal tak rychle mezi TOP class světové techno scény. Proč ho Adam Beyer okamžitě nadraftoval pod křídla Drumcode a sám s ním vyprodukoval několik tracků. Tenhle frajer má obrovský potenciál a velkou budoucnost. Rozhodně ale především velké srdce a to mi musí potvrdit každý, kdo se s Josephem osobně setkal. Během hraní mu na přání pouze otevírám několik lahví neperlivé vody a sháníme s Tokátkem ručník, jelikož je opravdu HODNĚ horko. Prádelna originál. Po skončení setu Joseph mizí v backstage, kde probíhá super XXX privátní mejdánek až do časných ranních hodin.

Joseph Capriati

Myslím, že i přes zákaz tvrdého alkoholu se všichni skvěle baví, užívají si přítomnost mezinárodní hvězdy a on si zase užívá svůj pobyt v Praze. Čas od času se jdeme společně podívat na jeden z barů, Joseph je velmi komunikativní člověk a je o něj zájem, potkává spoustu nových přátel, se kterými diskutuje. Celou dobu se skvěle bavím. Kolem půl šesté ráno se domlouváme na odjezdu na hotel. Po cestě Joseph plánuje další týden, hraje opět na Ibize, kde byl celý minulý týden, trošku přiznává únavu, ale následně hned podotýká, že chce hrát do konce života a že je to nejlepší věc na světě. Přijíždíme k hotelu, objímáme se a loučíme.

Joseph Capriati

Tohoto chlapíčka mám opravdu rád a už se těším na další setkání. Nejen kvůli němu jsme na konci června absolvovali ve složení: Ravic, Gusman, Hroch a já holandský techno festival poblíž Amsterdamu – Awakenings. Big Respect & See u later Alligators!

Brazil Runner

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016