REPORT

 

Report z akce Zlomená Scéna # 13 od stanjaha

V pátek 19. října se v krásných prostorách Café Nona, jež se nachází v Nové scéně Národního divadla, odehrálo další vydání párty s názvem Zlomená Scéna. Pořadatelé Eska a KamCZa nyní jako headlinera zvolili talentovanou dvojici Pola & Bryson, která se svými releasy za poměrně krátkou dobu vypracovala mezi špičku světové drumandbassové scény. Jak to v Café Nona vypadalo, se dozvíte v následujících odstavcích...

 

Po minulé Zlomené scéně, kde byl hlavním lákadlem holandský liquid funkový mág Lenzman a jeho dvorní MC Dan Stezo, jsem po ohlášení dalšího pokračování netrpělivě odpočítával dny do startu pátečního mejdanu. Také jsem byl velmi zvědav, zda Pola & Bryson dorazí jako duo, nebo zahraje pouze jeden ze zástupců tohoto projektu, jak tomu bývá mnohdy zvykem. Teď vůbec nenarážím na "duo" Technimatic, fakt ne! Na místo určení jsme přijeli krátce po půl jedenácté. Za mixem právě rozehříval parket zástupce Shadowboxu Stuart, který na rozjezd zvolil příjemnou selekci tvořenou převážně liquid funkem. Na parketě jsem se pozdravil se spoustou známých, a poté zamířil do šatny odložit si věci včetně batohu. Batohy prostě na párty nepatří, stejně jako ananas na pizzu. Po odložení všech zbytečností jsme zamířili k baru pro drink, lidí zde zatím nebylo mnoho, takže šlo všechno hezky rychle, a poté jsme se vrátili na parket.

Promenade

Stuart hrál příjemný liquid funk, mixy plynule navazovaly, a vtom jsem uslyšel známé "I will, I will, I will". To zrovna hrála krásná věc od DRS a Patifeho. "Hezky pěkně," říkal jsem si. :) Bohužel jsem stihl jen druhou část Stuartova setu, ale bylo na první poslech znát, že mu to v Noně zkrátka sedlo. Mezitím jsem se pozdravil s dalšími známými tvářemi. Známých sem dorazilo fakt hodně, a také spousta lidí z drumandbassové scény. Stuarta za mixem mezitím vystřídal Francesco alias DJ Promenade, padlo několik scratchů a poté pozvolna navázal tam, kde Stuart svůj set zakončil. Atmosférický liquid funk však prokládal i říznějším deepem a nechyběl ani klasický jungle. Nešlo si nevšimnout, že zvolil více tanečnější selekci, což však vůbec nevadilo, parket se začal plnit víc a víc. Promenade doslova všechny strhl svou neskutečnou energií a jeho komunikace s "crowdem" byla prostě skvělá! Do setu zařadil i spoustu věcí ze své produkce, poznal jsem skladbu "Blue Dream" a horkou novinku "The Way Back Home". Vážně moc hezké!

Brooklyn

Francescův set mezitím utekl jako voda a za mixem ho vystřídal Brooklyn, na jehož set jsem se velmi těšil. Už totiž moc často nevystupuje, takže jsem byl zvědav, zda do svého mixu zařadí i nějakou tu perličku ze své bohaté a úspěšné produkce. Pro svou hru zvolil spíše deep selekci, což ovšem "crowd" ocenil, a parket se ještě více zaplnil. Bohužel se opět naplnily mé noční můry a vedle mě se na parketě objevilo několik jedinců s batohy na zádech. Opravdu nevím, jestli to tak mám jen já, ale není prostě nic horšího, než když vás mezi stovkou dalších lidí z obou stran neustále někdo mydlí tímto zavazadlem. To je prostě tak těžké si ho dát do šatny?! Zcela otrávený jsem tak zmizel z parketu stranou mimo jejich dosah a během řešení svých "firtworldproblems" jsem se zaposlouchal do Brooklynova setu. Během kuřácké pauzy jsme pak s přáteli debatovali o nadcházejícím vystoupení dvojky Pola & Bryson a otázek vyvstávalo hned několik. Přijedou oba, nebo jen jeden? Který z nich to bude? To se už brzy dozvíme, takže fofrem zpátky nahoru do Nony! Akorát jsme stihli konec Brooklynova setu a vzápětí už jej za pultem vystřídal hlavní host večera. Ano, skutečně dorazila jen polovina dua Pola & Bryson, a Ilaria po chvilce dorazil s odpovědí na naši zvídavou otázku: "je to Pola, nebo Bryson?". Dorazil ten druhý, který ihned navázal na rozjetou párty vlnu.

Bryson

Bryson do setu zařadil mnoho věcí ze své produkce, hlavně pak z alba "Lost In Thought". Parket praskal ve švech a dostat se k baru bylo přímo nadlidským výkonem, přičemž si člověk musel dát pozor, aby nedostal spršku pivem či jiným drinkem. My jsme ji schytali hned několikrát, což bylo vážně bezva! :( Po překonání vysilující cesty s názvem Projdi Nonou přes parket k baru, jsem si objednal drink, přičemž jsem slyšel krásnou pecku "No One But You"! Rozhlížel jsem se kolem sebe a viděl převážně pozitivně naladěné party people, kteří si přišli vychutnat večer plný skvělé muziky. Nic víc, nic míň... Vrátili jsme se na parket, ale po chvilce přišlo kruté vystřízlivění. Myslel jsem si, že tohoto scénáře se v Noně nikdy nedočkám, ale stalo se! 

Title

Proti mně se z davu vynořila dvojice totálně vyndaných jedinců, a z barvy jejich očí bylo na první pohled jasné, že již v sobě mají pár "dobrot". Znechuceně jsem tak zmizel z jejich dosahu blíž ke stage v domnění, že už ty dva dnes v noci nepotkám, což se později ukázalo pouze jako mé zbožné přání... Proč si své experimentování nenechali někam jinam?! Asi jsem měl štěstí, ale minule na párty s Lenzmanem jsem, bohudík, žádné takovéto lidi nepotkal, a proto mě to trošku vykolejilo. Svět už prostě nikdy nebude jako dřív... To ale nic nemění na faktu, že Bryson naplno předváděl, že zkrátka patří mezi světovou drumandbassovou špičku. Tak atmosférický a našlapaný set se jen tak neslyší!

Eska & KamCZa

To už ale padla třetí ráno a Brysona vystřídala pořadatelská dvojka Eska a KamCZa, kterou jistě netřeba dlouze představovat. Jejich "closing set" vždycky patří k "highlightům" celé párty a i nyní tomu nebylo jinak. Chvilku jsme ještě poslouchali a kolem půl čtvrté pomalu odešli vstříc noční Praze k domovu. Takže co říci na závěr? Asi to, že Zlomená scéna i tentokrát nezklamala, a kdo do Nony nedorazil, tak o hodně přišel! Osobně se už teď velmi těším, s čím Eska s KamCZou přijdou příště. Už teď je však jasné, že to bude #mejdanjakhovado...

stanjah

foto: Patrik Repka Photography

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016