CLANEK

 

Radio 1 chystá Den s hudebníky

Ve středu 22. dubna 2020 proběhne na Radiu 1 další ročník Dne s hudebníky. Účinkující se tentokrát neobjeví osobně ve studiu, ale vysílání převezmou přímo ze svých domovů. Navážou tak na probíhající Domácí divočinu, kterou poslední měsíc slýcháte místo pravidelných večerních pořadů. Od osmi ráno do šesti večer ovládnou éter Radia 1 Leto s Monikou, FVLCRVM, Mutanti Hledaj Východisko, NIVVA a Zrní. Představí nejen hudbu, kterou sami poslouchají a která je inspiruje, ale i možná něco ze svých vlastních archivů.

 

Program Dne s hudebníky:

08:00 - 10:00 – Leto s Monikou
10:00 - 12:00 – FVLCRVM
12:00 - 14:00 – Mutanti Hledaj Východisko
14:00 - 16:00 – NIVVA
16:00 - 18:00 – Zrní

Den s hudebniky

Leto s Monikou

Sólový projekt zpěvačky a skladatelky Moniky Midriakové, pamatujete na Monikino Kino? Před dvěma lety jí vyšel výtečný eponymní debut na Slnko Records a teď své křehké písně postupně svěřuje rozšiřující se kapele.

FVLCRVM

Bratislavský elektronický eklektik Pišta Kráľovič zní jako nikdo jiný. Momentálně dokončil trilogii tučných singlů formou EP "Words", "Loose", "Meaning", kterou mu vydal významný vídeňský label Mom I Made It. A už jste si nainstalovali jeho poslední Instagram filtr?

Mutanti Hledaj Východisko

Je téměř jisté, že Jirka s Honzou rozpoutají ve svém dvouhodinovém slotu minimálně další apokalypsu. Jak to asi bude vypadat, si můžete ověřit sledováním jejich vynikajícího čerstvého videoklipu "Karanténa". Připravte si k poslechu dostatek proviantu.

NIVVA

Tento hudební speciál se neomezuje pouze na lidské bytosti, neopomíná totiž i ty digitální. NIVVA nabyla vědomí na debutovém EP "Easy", které vyšlo koncem února na komunitním labelu Bad Names. Dokážete odhadnout algorythmy, které zapříčiní její hudební selekci?

Zrní

Kladenská pětice se na své šesté řadové desce "Nebeský klid" opět posunula o velký kus dál. Navázala na pestrost minulého alba a textově se bez ostychu pustila do toho našeho složitého světa. Jakou čtveřici písní vyberou jednotliví členové kapely?

Partnerem Dne s hudebníky jsou sluchátka Sennheiser. Hudbu nejde vychutnávat jen na půl. Sennheiser.cz

Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+. Více informací najdete zde, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016