CLANEK

 

Duo Bratři představí živě album "Two Minds"

Album "Two Minds" dua Bratři si nyní budou moci fanoušci vychutnat i živě na koncertech. Live set z debutové nahrávky dvojčat Jirky a Ondry Veselých se odehraje nejdříve v Paláci Akropolis v Praze v pátek 12.11. Následují koncerty v Plzni, Ostravě a brněnské Flédě. Bratři zároveň zveřejnili i video ze svého loňského setu pro londýnský Electronic: Sound Vision II. Speciálním hostem koncertu pražského křtu bude rakouská kapela Drahthaus.

 

Debut "Two Minds" připravovali Bratři dlouhou dobu a nyní přišel čas desku představit i v live provedení. Bubeník Jiří slibuje, že to bude audiovizuální show: "Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky elektronické hudby do Paláce Akropolis a představit jim naši novou desku v live verzi. Na koncertním provedení se podílí i virtuální studio XLAB, které se postará o projekce a světla. A bude to to nejlepší, co jsme zatím měli příležitost předvést." Všichni návštěvníci by si neměli nechat ujít ani rakouskou elektronickou kapelu Drahthaus, která začne hrát přesně v 19:30.


Drahthaus je vídeňský projekt čtyř hudebníků, kteří elektronickou hudbu propojili originálním způsobem s akustickými nástroji. Jejich poslední singl se jmenuje "Dopamine" a Drahthaus na ni představují spolupráci s umělkyní Tanjou Peinsipp (Aunty).

12.11. Praha - Palác Akropolis (speciální host Drahthaus)

16.11. Plzeň - Anděl music bar

3.12. Ostrava - Dock

18.12. Brno - Fléda

 

Bratři  - "Two Minds"

Techno v podání dua Bratři vyšlo na debutovém albu "Two Minds" na konci září. Taneční jízda hypnotických beatů spolu s melodickou linkou vytváří harmonický celek. Elektronické bicí, analogové a modulární syntezátory, to jsou základní kameny hudby dvojčat Jirky a Ondry Veselých. Po řadě úspěšných singlů ("Signal", "Running", "Rise") vydávají svoje první album. Kromě digitální verze je album k dostání i v limitované edici 150 kusů vinylů.


Bio Bratři

Bratři jsou na české elektronické scéně od roku 2016. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili například před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších živáků celého festivalu. V červenci 2019 si Bratři zahráli na prestižním francouzském festivalu Chateau Perché, kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se představili na Nouvelle Prague, budapešťském BUSH, MENT a prestižní showcase Eurosonic. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem. Deska "Two Minds" vyšla 24.9. 2021.

Web

Facebook

Instagram

Streaming

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016