CLANEK

 

Pražskou tržnici rozsvítí koncept "světelných" koncertů

V termínu 17. – 21. května 2022 ožije Pražská tržnice s přispěním kolektivu Burza#4 pěti koncerty na pěti netradičních místech za doprovodu speciálního light designu. Stane se tak v rámci druhé série unikátní site specific akce #5 PROSTOR. Ta návštěvníkům za dobrovolné vstupné nabídne netradiční audiovizuální zážitek, který už se nebude nikdy v budoucnu opakovat. Každý večer jiné místo, vizuální efekty, účinkující i žánr. Nenechte si ujít tuto výjimečnou příležitost a zažijte Pražskou tržnici v netradičním světle během vystoupení kapel I Love You Honey Bunny, Kolektivní halucinace, kultovního dua PAST, rapperky Arlety a DJs Barbora a Tasya.

 

Akce navazuje na první "půlročník", který se pod vedením projektu Burza#4 odehrál v září loňského roku. Jejím hlavním cílem je představit široké veřejnosti během zcela netradičního hudebně vizuálního zážitku možnosti využití areálu Pražské tržnice. "Během pěti dnů oživíme pět zákoutí Pražské tržnice a nabídneme pět kulturních vystoupení, která dle nás zapadají do samotného prostoru. To vše za doprovodu speciálních světelných efektů, kde svou roli budou mít i samotní diváci, kteří často nebudou vědět, co mají sledovat dříve. Akcí chceme poukázat na to, že se společně s vedením Pražské tržnice o areál staráme a snažíme se ho oživit k lepšímu," popisuje za pořadatele Šimon Kotmel z oblíbené kulturní zahrádky Burza#4.

PROSTOR

V rámci projektu #5 PROSTOR během pěti dnů, v termínu od 17. do 21. května 2022, každý den ve večerních hodinách ožije jedno z pěti vybraných zákoutí Pražské tržnice vystoupením jednoho umělce nebo kapely. "Samotná vystoupení budou vždy site specific, což znamená, že se snažíme vždy primárně využít toho, co v prostoru již je. Naším cílem je co nejvíce propojit místo, kde se daný večer koná se samotným účinkujícím," popisuje Šimon Kotmel. Přesné místo, kde interpreti zahrají, se návštěvníci dozví vždy až v den koncertu.

PROSTOR

Během pěti večerů si na své přijdou vyznavači mnoha rozličných hudebních žánrů. Celý projekt odstartuje v úterý 17. května vystoupením rapperky Arlety, která si svým šeptavým projevem získává čím dál silnější pozici na scéně, a vymezuje se zakořeněným pravidlům českého rapu. Středa 18. května bude patřit kultovnímu uskupení PAST, které bezesporu patří mezi vůbec největší pražské legendy. Návštěvníci budou svědky neopakovatelné show, během níž jim dvojice raperů dá nahlédnout do své tvorby plné minimalistických textů, neotřepaných beatů a rytmicky specifického, potemnělého stylu. Ve čtvrtek 19. května Pražskou tržnici rozezvučí trio nu-folkových alternativců Kolektivní Halucinace. Kapela loví v širokém hudebním spektru od akustické balady přes ambientní nálady až k experimentální elektronice, díky čemuž její písně zasáhnou člověka jako šíp. 

PROSTOR

V pátek 20. května si na své přijdou milovníci elektronické muziky. Ty svým vystoupením zaručeně dostane promotérka a DJka Barbora, která se vyznačuje sety rychlého tempa a je rezidentkou pražského klubu Fuchs2. Doplní ji audiovizuální umělkyně a DJka Tasya, jež ve svých setech ráda míchá žánry a ponořuje se hluboko do emocí. Celá akce vyvrcholí v sobotu 21. května koncertem pražské indie-pop-rockové kapely I Love You Honey Bunny, která svojí energetickou hudbu kombinuje s lehkým nádechem elektroniky. Tato charismatická čtyřka má za sebou tour po střední Evropě, transatlantické tour v Kanadě i festivaly jako maďarský Sziget, Rock for People nebo Colours of Ostrava. 

Barbora

Vstup na všechny koncerty projektu #5 PROSTOR pro širokou veřejnost za dobrovolné vstupné.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016