REPORT
Red Bull In The Sky
Barmanská soutěž ve volné disciplíně flair bartending proběhla pod záštitou Červeného býka v luxusním prostředí pražské Hergetovy Cihelny. Jak taková soutěž vypadá a kdo to vlastně vyhrál zjistíte v našem mini-reportu a fotkách.
„Bar již dávno není místo, kam se
člověk jde cíleně opít. Většina sofistikovaných návštěvníků baru se jde především pobavit a kdo jiný by jim tuto zábavu mohl zprostředkovat než ten, kdo v podniku hraje hlavní roli – tedy barman.“Red Bull In The Sky byla soutěž ve flair bartendingu, kam se mohli přihlásit barmani i barmanky z libovolných podniků po celé České Republice. Nakonec se sešlo přes tři desítky
přihlášených z ČR a Slovenska. Finále pro deset nejlepších barmanů tak předcházelo semifinálové kolo v klubu Roxy.Nápoje byly dané, každý ze soutěžících měl za úkol připravit tři různé drinky, jejichž složení bylo pevně definováno v propozicích soutěže. V semifinále byli účastníci limitováni časovým úsekem, ve kterém museli přípravu stihnout, ve finále však tento limit nebyl a tak byli diváci svědky opravdu velmi rozdílných vystoupení. Profesionální úroveň celé soutěže a rovněž odborné hodnocení jednotlivých vystoupení střežila šestičlenná porota, kde byli čtyři domácí a dva zahraniční porotci, všichni
„od fochu“.Jak to nakonec všechno dopadlo?
Vít
ězem prvního ročníku Red Bull In The Sky se stal Roman Kristek před Pavlem Šímou a Davidem Neumannem. Zatímco Roman pracuje v tento okamžik v Anglii, druhý v pořadí je k zastižení ve svém domovském podniku La Fabrique a David Neumann dokonce zajišťuje vystoupení „freestyle barmanů“ pro jiné podniky.Celý ve
čer se protáhl až do rána, protože bylo co slavit a Red Bull na drincích nešetřil :)