PARTYINFO

 

ODYSEA

Datum konání:
16.05.2003 - pátek
Místo konání:
Písek - Komplex Jih
DJs:
Orbith (bassline), Kaisersoze (lunar), Michael Burian (flash, JPA), Igor Pataky (lunar), Prochy (trendmusic), Dante (trendmusic), Dave Walla (subway), Deny (subway), Proton (south soundsystem), Lynx (blue sound promotion), Swoop (up club), Shacul (K2), J-Roy, Fanky (sand south system), Mild h (K2)
Info:
http://www.partyodysea.com...
Popis:
megacapacity 3000 people, 3 stages, massive sound, special light show and projection by Technik Prague, laser by Overthere, extra areal dekoration, dance, sexy show & performance by Inspired Prague, VIP zone and more, live visuals by astral d: Vision/sk
start 21:00, end 06:30
 
 
Line-up a doprava
Rozhovor s Trend Music

Pomalu ale jistě se v jihočeském komplexu Jih schyluje k akci Odysea, která se ve své velikosti představí návštěvníkům v regionu vůbec poprvé. Za organizací stojí agilní dvojice z agentury Trend Music, a protože jsou to hodní kluci, připravili jsme s nimi krátký rozhovor. :)

 

Společně připravujete první akci masového charakteru v oblasti jižních Čech. Na úvod se proto zeptám: jaká je situace taneční kultury v regionu?

Dan: Hlavní centrum jihočeské klubové scény je bezesporu Jindřichův Hradec a komplex Jih v Písku. Na těchto místech se připravují větší pravidelné akce, kde se návštěvnost pohybuje okolo dvanácti set lidí. Zmínit můžeme například parties Explosion, které pořádá Robin Mikušiak. Dlouhodobě mají poměrně dobrou perspektivu. Díky těmto akcím se lidi podařilo naučit poslechu i jiných stylů než techna, jež je stále na prvním místě popularity. Jinak, David Vacula připravuje menší akce v táborském klubu 603.

Vždy jsem byl přesvědčen, že vedoucí pozici mají České Budějovice...

Tam je to v současné chvíli mrtvé. Existuje klub K2, který byl nějakou dobu v rekonstrukci.
Scéna je v Budějovicích záležitostí spíše "místních kluků".

Oba jste se v poslední době vehementně pustili do aktivního organizování tanečních akcí. Na scéně se však pohybujete již poměrně dlouhou dobu. Odkdy se tedy vaše aktivity datují?

Prochy: Vlastní agenturu jsem založil teprve zhruba před půl rokem, ale mé začátky jsou datovány do doby před sedmi lety. Hrál jsem z CD na diskotékách v okolí Chomutova a Žatce. Poté jsem přestěhoval do Prahy kam mě táhla povaha lidí a ruch velkoměsta.
Díky kontaktům s Davidem Fořtem a Jerrym jsem začal spolupracovat s klubem Spirála.
Ten fungoval hlavně na bázi afterparties. Postupem času přišla dramaturgie a produkce v klubu Industry či spolupráce s Pavlem Koudelkou na organizaci akcí v rakovnickém Maxu a spousta menších parties ve středních Čechách.

Dan: K tanečním akcím jsem se dostal prostřednictvím píseckého klubu Max Territory. Díky pracovním povinnostem výjezd do Prahy a souhra náhod na maturitním večírku v Industry nás svedla dohromady. Jinak jako DJ se presentuji zhruba dva a půl roku.

Na tento pátek jste připravili svou první velkou akci, která by měla svou náplní oslovit i posluchače jiných stylů. Co od vás tedy můžeme očekávat?

Prochy: Během příprav jsem měli několik možností. Buďto pozvat dobrého zahraničního hosta, nebo soustředit do jednoho večera kompletní českou DJskou špičku. Vystoupí proto všem dobře známí umělci a pochopitelně i ti nejlepší z jižních Čech. Snažili jsme se pozvat téměř všechny, kteří něco umí.

Jaké akce jsou v místě nejvíce oblíbené? Klubovky nebo halové parties?

Dan: Jednoznačně se to nedá vůbec říci. Například v Katovicích jsou klubové akce kam jezdí na pět set lidí. Obecně si ale myslím, že kvůli nedostatku spíše akce halové.

Pozorujete nějaké rozdíly v mentalitě kluberů oproti Praze a ostatním velkým městům?

Dan: Nyní už ne. Dříve to bylo, jak jsem již zmínil celé o technu. Nyní se už vzdělávají na Internetu a více vybírají. Oproti Praze nevím.

Všiml jsem si, že akce není postavená pouze na hudbě...

Prochy: To rozhodně ne. Odysea by měla návštěvníka bavit po celou noc. Chceme, aby to byla velká show - oslovili jsme mnoho tanečníků a performerů. Samozřejmě máme připravenou projekci a řadu dalších aspektů dobrého mejdanu. Většinu věcí chceme nechat jako překvapení, ale myslím, že budou všichni spokojení.

Pro ty, kteří do komplexu Jih ještě nenahlédli by bylo dobré prostor představit...

Dan: Je to stará komunistická stavba, jíž si vzal pod patronaci jeden podnikatel a vytvořil z ní největší diskotéku v oblasti s kapacitou 3000 lidí. Prostor je větven do několika pater, na kterých budou umístěny jednotlivé stage. Výhodou je, že veškeré sociální zázemí je již vybudováno. Vše je oddělené, k zásadním problémům tedy dojít nemůže.

Existuje něco, před čím návštěvníky varovat?

Prochy: Neexistuje. Snad jen aby respektovali pokynů securitní a pořadatelské služby.

Výborně. Za naší redakci vám tedy k vašemu prvnímu počinu přejeme úspěch a mnoho štěstí. Nashle v pátek!

 
Rozhovor s Michaelem Burianem Odysea - dekorace, airbrush Progressive-techno congress Prostory - 3D náhledy Odysea míří na jih

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Odysea - progressive-techno congress
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016