PARTYINFO

 

RED HOT ISLAND 2016

Datum konání:
16.07.2016 - sobota
Místo konání:
Sušice - ostrov Santos
DJs:
Rest, Idea (Ty Nikdy Label), Fatte, Bounce! Bounce!, Dozikur, Non Limit, Ars
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 16:00, vstup: 100,- Kč na místě
 
 
Třetí ročník festivalu Red Hot Island se blíží

Šumavský hudební festival Red Hot Island se v letošním roce dočkal svého třetího pokračování. I letos si organizátoři z West Point Music připravili line-up, který nabídne zajímavé interprety z české hudební scény. Těšit se můžete na to nejlepší z české hip-hop scény, a nebudou chybět také DJské sety plné house music a dalších žánrů.

 

Jako první se na třetím ročníku festivalu Red Hot Island představí hned trojice zástupců labelu Ty Nikdy - Rest, Idea a DJ Fatte. Rest se přes počáteční projekty a pokusy dostal do širšího povědomí hlavně díky rapovým freestyle battlům. Prvním počinem pod Ty Nikdy byla zlomová deska "Premiéra", kterou kompletně produkoval DJ Fatte. "Premiéra" díky beatům, rapu a tématům zaznamenala obrovský úspěch a z Resta se tak v podstatě během noci stal jeden z předních interpretů žánru rap. O tři roky později, v říjnu 2013, se k "Premiéře" přidala deska "Střepy". Tu dal Rest dohromady opět s DJ Fattem, který na album dodal všechny beaty. "Střepy" začínají přesně tam, kde skončila "Premiéra" a dají se tak považovat jako soubor aktuálních Restových myšlenek a názorů. Idea je zakladatel a hlava labelu Ty Nikdy. Udává směr a koncept vydavatelství a zároveň je jeho členem. V rapu se začal prosazovat po roce 2000 s prvním demem se zlínskou kapelou Dilema. Následovala éra freestyle battlů, na kterou navazuje v roce 2005 začátek spolupráce s DJ Fattem pod názvem IdeaFatte. V tomto období vyšel také první sólo mixtape "Malý Pepek Mixtape vol. 1". Pod značkou IdeaFatte prozatím vyšla 4 studiová alba - "365", "Mezitím", "Doma" a "Dočasně nedostupní". IF má na kontě také mixtape s názvem Plus. Mimo IdeaFatte se Idea podílel na společné Ty Nikdy desce "Label" a především na vlastním sólo albu "Daleko blíž". Toto album z roku 2012 je prozatím nejosobnějším materiálem, který Idea za svoji kariéru natočil. DJ Fatte je dlouhodobě jedním z nejvíc produktivních beatmakerů na území Česka a Slovenska. Přes prvotní pokusy se do vážnějšího kontaktu s muzikou dostal v roce 1999, kdy se stal členem zlínské kapely De Fuck To. Tady se produkčně podílel na archivní demo nahrávce a dvou plnohodnotných albech. Po tvůrčích neshodách Fatte v roce 2006 De Fuck To opustil a společně s Ideou stál u zrodu IdeaFatte. Od té doby Fatteova tvorba jede jako na běžícím páse. 4 studiové desky s IF, album "Premiéra" a "Střepy" s Restem, "Imaginarium naprosto běžných podivností" a "Opičí Král Vrací Úder" s MC Geyem, "High and Mighty" s Nironicem a k tomu tři sólo desky - "Což takhle dát si Tesař", "Fatte No More" a "Soundtrack".

Dále na festivalu vystoupí uskupení Bounce! Bounce!, sušická hip-hop partička Non Limit, DoZiKuR, který se v nedávné době vrátil z Mexika, a výčet interpretů potom uzavírá DJ Ars. O nazvučení a osvětlení hlavního pódia se postará Wenkowsound a po skončení hlavního programu se můžete těšit na afterparty s DJs přímo v areálu.

Festival Red Hot Island se koná 16. – 17. července na Ostrově Santos v Sušici. Areál bude otevřen od 16:00 a vstupné vás vyjde na rovných sto korun.

FB Event


stanjah

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016