PARTYINFO

 

DECADE I

Datum konání:
28.12.2017 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - 2.patro
DJs:
IM Cyber, Franck, Arco
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 22:00
 
 
Klubovna 2.Patro bude čtyři dny slavit první dekádu

V útrobách domu v Dlouhé 37 se po průchodu nádherným, "neapolsky" ošuntělým dvorem s pozdně renesančními arkádami a vystoupání do druhého patra nachází klubovna se samovysvětlujícím názvem Klubovna 2.Patro.

 

Založila ji malá skupinka "třicátníků", pociťující nostalgicky i racionální, leč palčivý pocit ztráty tolerantní, bizarním výbojům nakloněné atmosféry, jež byla v Praze v devadesátých letech minulého století poměrně běžná. Proto když  se poprvé ocitla v nádherných prostorách pozdně renesančního paláce, jehož hvězdné chvíle byly pryč tak dávno, že rozpadající se smradlavé kobky papundeklových příček, jež znetvořovaly elegantní sál s šestimetrovým stropem a klenutou scénou, dávaly zcela zapomenout na kdysi světlou minulost, zamilovala se do té hromady kamení a šrotu i pojala myšlenku vytvořit prostor, kde by se mohli scházet přátelé a jejich přátelé, kteří by přiváděli své přátele. Prostor, v němž by jeden mohl alespoň na chvíli zapomenout na přitroublá pravidla života maloměšťáků. Improvizovaná galerie, koncertní a divadelní scéna, místo, kde je dobře.

2.Patro

Pak přišlo pět let těžké fyzické dřiny prokládané lobotomizujícím stykem s desítkami úřadů, které cítí povinnost bdít nade vším. Ó jakého poučení o dobové realitě se jim dostalo! Následovaly -ace, -ice a -izace, což je jazykový znak symbolizující vztah konformity. Ano, jsou konformní, zcela legální, se všemi razítky, papíry a glejty. Navzdory tomu byla to stále ta sama parta, vydělávající přes den peníze, aby mohla ostatním zpříjemnit večer. Nikdo je neplatil, nikdo jim nic nedal, všechno je to čisté šílenství. Ale oni za to nemůžou. To ten barák, ten dělá s lidma věci. Na tomhle místě se žije už tisíce let. Písečná kosa v ohbí velké řeky, pár minut chůze od přírodního brodu v podobě mělkého prahu napříč vodou. Staré město. Zazděné gotické sklepy, skrývající neméně zazděné vchody do těch románských. Velmi pozdně renesanční arkádová perla, soudomí, postavené v roce 1608 na spáleništi původních tří domů (k dějinám domu viz zápis kroniky z 19. století). Uzavřený dvůr na dohled od městských hradeb, s dlažbou ve tvaru písmena X. Jedna z pražských pověstí říká, že takhle vydlážděných dvorů je na Starém městě dvanáct a až se rozkope ten poslední z nich, přijde konec světa. Spousty chodeb, desítky ztracených pokladů, tisíce příběhů, lásky, mordy, křtiny, to všechno POD druhým a třetím patrem, které jsou novodobou přístavbou z roku 1930. Čili jednoduše: akumulovaná zbytková energie tolika na tomhle místě prožitých životů vytváří něco jako vznášedlo, na jehož hřbetě se nachází již celých 10 let Klubovna 2.PATRO.

2.Patro


A jak zakončit první dekádu a zároveň oslavit 11. Silvestr, než stylově a ve velkém. Ten dlouhý seznam umělců - zpěváků, hudebníků, DJů, herců a mnoha dalších, kteří během 10ti let obohacovali naše podvečery a večery, je tak nekonečný, že nebylo ani trochu jednoduché vymyslet, jak výročí Klubovny 2.PATRO připravit. A tak jsme nakonec nechali 11. Silvestr rozkvést do posledních čtyř večerů roku 2017, abychom si alespoň nepatrně připomněli staré "mejdanové" časy a zaposlouchali se do pestrého výběru hudebních stylů. Nezapomněli jsme ani na vizuální stránku večerů a nachystali jsme si pro naše vzácné hosty projekce, mapping a spolu s VJs a DJs, zpěváky a hudebníky roztančíme celé čtyři večery. Malým zpestřením bude i nasvícení dvora a umístění zvláštního několikametrového tvora do jeho lůna.

2.Patro

Takže pamatuj: Klubovna 2.PATRO - 10 let. Startujeme 28.12., konec na Nový rok. Info na facebooku Klubovna 2.PATRO.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016