RECENZE

 

DVD Kill Bill

Beatrix Kiddo kráčí po krvavé cestě pomsty, aby její spravedlnosti bylo učiněno zadost. Kill Bill na DVD je potěchou každého filmového fanouška.

 

Beatrix Kiddo kráčí po krvavé cestě pomsty, aby její spravedlnosti bylo učiněno zadost. Kill Bill na DVD je potěchou každého filmového fanouška.

Uma Thurman: "Tenhle příběh jsme začali s Quentinem vymýšlet už během práce na Pulp Fiction."

Recenzi Kill Bill Vol. 1 čtěte tady.

Filmový opus Quentina Tarantina láká originálním scénářem a sbírkou charismatických postav. Když si oba díly pořídíte na DVD, budete mít rozhodně aspoň dva důvody k nekonečné radosti a všeobjímajícímu veselí. První DVD je dvou diskové. První disk obsahuje pouze film, druhý je vyhrazený čistě bonusům.

DVD ROM nabídne především čtyři wallpapery. Nejsem si jistý, jestli se úplně stejné náhodou nedají najít i na inetu, ale mít je v jedné "krabičce" takhle u filmu se určitě hodí. Ve filmu o filmu vám herci, producent Lawrence Bender i samotný Quentin Tarantino potvrdí to, co jste si už určitě mysleli dlouho – filmem Kill Bill Tarantino zfoukl hned několik poct svým láskám najednou. Kill Bill je samurajský film, japonský film o Jakuze, anime i spaghetti western.

billInterviews se sice chvílemi trochu opakují, ale zároveň jdou více do hloubky. Krvavá cesta jsou jen scény vybrané z filmu, konkrétně jde o souboje Nevěsty s Vernitou Green a O-Ren Ishii. Hodí se hlavně ve chvíli, kdy chcete vidět jen akci, akci a akci. Bonusy doplňují trailery a TV spoty (ty mě osobně vždycky potěší), fotogalerie a několik nahrubo sestříhaných záběrů z natáčení, některé jsou bez zvuku.

DVD Kill Bill 2 je pouze jedno diskové ale i tak není o bonusy ochuzeno. DVD ROM (přebal ho neavizuje) opět nabídne hlavně čtyři wallpapery, tentokrát z tématikou druhého dílu. Film o filmu doplňuje zatím nevyřčené. Trailery, TV spoty a fotogalerie jsou skoro samozřejmostí. Nejzajímavější je určitě vystřižená scéna, ve které se Bill představí jako mistr bojových umění, když kdesi v zapadlé asijské uličce vyřídí bojovníka žádajícího odplatu za smrt svého mistra.

Sčteno podtrženo, k oběma dílům na DVD se i díky slušné dávce bonusů budete mít jako Lady ke Trampovi: zamilujete si je. Pro fanoušky Quentina Tarantina, potažmo Roberta Rodriguze, životně nutná koupě.

Radim Bartík

Hodnocení: 100% a 100%

dvdDalší informace o Kill Bill Vol. 1 najdete tady.

DVD Kill Bill 1
obrazový formát: 16:9
zvuková verze: angličtina (Dolby Digital 5.1), čeština (Dolby Digital 5.1), čeština (DTS 5.1)
titulky: české, české pro neslyšící, anglické
bonusy: film o filmu, interview, z natáčení, krvavá cesta, trailery, TV spoty, fotogalerie, DVD ROM
region 2 (Evropa),PAL

DVD Kill Bill 2
obrazový formát: 16:9
zvuková verze: angličtina (Dolby Digital 5.1), čeština (Dolby Digital 5.1)
titulky: české, české pro neslyšící, slovenské, maďarské
bonusy: film o filmu, vystřižená scéna, trailery, TV spoty, fotogalerie, DVD ROM
region 2 (Evropa), PAL

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016