RECENZE

 

Recenze: Mixpult American Audio Q-D6

Dnes se podíváme na poměrně jednoduchý mixpult od firmy American Audio. Od téhle firmy jsme zde měli již několik výrobků, některé byly kvalitní jiné méně, tak jsem zvědav jak obstojí tenhle mix z cenově dostupnější kategorie

 
Q-D6 je klasický tříšavlový DJ mixpult, který se sice nehonosí nejnovějšími vychytávkami, ale tváří se celkem bytelně a tudíž by mohl něco vydržet. Když jsem ho vyndal z krabice a poprvé potěžkal, byl jsem celkem překvapen jak těžký je. Obvykle u této cenové a kvalitativní kategorie jsou to jen poloprázdné krabice s pár „udělátky“ uvnitř a minimální váhou. To samo o sobě už něco říká, tak uvidíme co. Jedná se o tříšavlový mix, kde jsou dva vstupy na gramofony, tři line in vstupy a jeden aux vstup. Aux vstup se nachází na horním panelu, o čemž jsem se na netu dočetl jako o výhodě, mě to ale zas až tak výhodné nepřipadá, spíše naopak. Nebude nám tam náhodou potom překážet ten kabel a plést se nám p5i mixování. Očividně je ale aux vstup připraven pro připojení MP3 přehrávače, či jiného kapesního přehrávače, jelikož je zde pro připojení připraven „malý jack“, což nebývá úplně zvykem. Tento vstup má vlastní ovládání hlasitosti i třípásmové korekce, dělí se ale o šavli se vstupem line 2, takže je potřeba si vybrat co budeme používat. Vstup na sluchátka je na předním panelu a má také samozřejmě vlastní ovládání hlasitosti i možnost promíchání do sluchátek. Přepínání sluchátek pro jednotlivé kanály zajišťují tři tlačítka umístěná trošku nešťastně všechny nad sebou vedle šavlí. Podle mě je výhodnější mít přepínání sluchátek přímo nad fadery, pak si to člověk nemůže splést a nemusí někde v pološeru klubu luštit co je které tlačítko zač. Taktéž na předním panelu, akorát na druhé straně je umístěn vstup pro mikrofon, který má vlastní gain a dokonce dvoupásmové korekce. Mikrofonní vstup můžeme buď zapnout, vypnout nebo přepnout na funkci „talkover“, která nám potlačí signál co nám hraje pod a vytáhne nám nejvíce mikrofon. Samozřejmě pro zpěv či rap je to nepoužitelné, spíše na mluvené slovo na nějaké konferenci. Jinak korekce na jednotlivých kanálech jsou třípásmové s hranicí -26dB a +9dB. Master je zde v podobě knobu a jeho hodnoty (aby nám zvuk nezačal kreslit) můžeme kontrolovat na indikátoru úrovní Stream FlowTM LED Master/PFL. Co mě také příjemně překvapilo byl vyvážený master out v podobě dvou „kanonů“ což u této cenové kategorie není vůbec standart. Navíc ten samý Master out zde máme ještě jednou jako „cinch“, bohužel pouze s jedním ovládáním hlasitosti pro oba dva výstupy. Jako poslední výstup je zde Record out, který má konstantní hladinu nahrávání. Bohužel mi zde ale citelně chybí výstup na regulovatelný odposlech, což beru jako mínus, ale bohužel u této cenové kategorie tomu tak bývá. Šavle i crossfader mají lineární průběh a bohužel se nedají nijak nastavovat, což bych zde ale ani neočekával. Jako poslední věc bych uvedl vstupy „GND“ a přepínače „Q“ start, které slouží pro synchronizaci s kompatibilními CD přehrávači.

Když vezmu v potaz cenu mixpultu a jeho možnosti, myslím, že se jedná o celkem kvalitní mixpult na této „basic“ úrovni. Doporučoval bych ho zejména na domácí trénink, pro začínající Djs, kteří nechtějí na začátku příliš mnoho investovat a chtějí si DJ-ing vyzkoušet. Naopak bych ho asi moc nedoporučil do klubu, jelikož kolem korekcí není téměř žádná ochrana proti prachu a nečistotám, takže by nám pravděpodobně velice brzy začaly praskat či jinak zlobit. Samozřejmě pokud ho budete častěji čistit je možnost použít ho i zde.

• 3 kanálový PRO DJ mix se zesilovačem zvuku.
• 2 phono, 2 Lines, 1 externí a 2 mikrofonní vstupy.
• Mini vstup (jack 3.5 mm) na předním panelu, k připojení mp3 přehrávače.
• Silný sluchátkový výstup.
• Vysoce kvalitní Feather Feader plus™ crossfader (vyměnitelný).
• Extrémně čistý zvuk.
• Vyvážené XLR výstupy
• Podporuje funkci Fader „Q“ start.
• Gain, treble, mid & bass korekce pro každý kanál (-26 dB Rotary Kills).
• DJ mikrofon s ovladáním hlasitosti , výšek, basů a funkcí talkover.
• Stream flow™ LED indikace master výstupu.
• Cue mixing, úroveň cue a ovládání úrovně výstupu master.

Mixpult American Audio Q D6 je možné zakoupit za 2.790,-Kč vč.DPH v prodejně maxi store . Prodejní cena je 3.290,- Kč vč.DPH. Další recenze dále najdete na www.maxistore.cz, www.gramec.cz, www.shadowbox.cz a www.techno.cz .

Uvedenou techniku je možné vyzkoušet přímo v prodejně nebo koupit (i na on-line splátky nebo splátky přes internet) v prodejně

maxi store
Bořivojova 57
Praha 3
Email: x@maxistore.cz
Tel.: 222 722 999
GSM: 608 033 042
SKYPE: maxistore.cz
Otevírací doba: PO-PÁ 9-18, SO 9-15
www.maxistore.cz
www.maxistore.sk
www.gramec.cz
akční výrobky
mixážní pulty
zvukové efektory
SW pro DJs
digital djing
LED efekty
světelná páska LightTape
laserové efekty
výrobníky mlhy

RECENZE TECHNIKY VÁM PŘINÁŠÍ PHILIP T.B.C. A MAXI STORE. Recenzi provedl PHILIP T.B.C. (philiptbc.com, myspace.com/djphiliptbc) , techniku zapůjčila prodejna pro dje a kluby – maxi store (www.maxistore.cz).
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016