RECENZE

 

Hudební recenze: Toolroom Records – "T1"

Nedávno vyšlo na labelu Toolroom Records album s názvem "T1". Na albu najdeme 7 tracků, přičemž na každém spolupracovalo několik producentů. Objevují se zde např. Mark Knight, Technasia, Eelke Kleijn, Secondcity a spousta dalších.

 

Nedávno vyšla na labelu Toolroom Records deska s názvem "T1". Důvod k radosti mají především fanoušci stylů tech house a techno. Album se skládá ze sedmi skladeb, 6 z nich se nese na tech house vlně a zbývající jedna je laděna do příjemného, minimalistického techna.



První skladbu s názvem "Into My Life" mají na svědomí producenti Mark Knight a Prok & Fitch. Tady není co vytknout, track je zajímavý a má skvělou atmosféru. Ideální volba na párty! Druhou skladbu si vzali na starost Technasia & Green Velvet a jmenuje se "Suga". I tady musím dát palec nahoru. "Suga" nabízí příjemný tech house zvuk a vyletněnou atmosféru, dle mého názoru nejlepší skladba na desce...


O třetí skladbu se postarali pánové Weiss a Harry Romero. Skladba se jmenuje "Let Me Show Ya", je velmi líbivá a potěší každého milovníka stylu tech house. U čtvrté nás překvapí změna stylu. "Take Control" je jediný techno track na celém albu a na svědomí ho mají Adrian Hour a Eelke Kleijn. Také "Control" nabízí temnější atmosféru a líbivý minimalistický zvuk. Jen škoda, že na albu není takových tracků více...


O pátý track s názvem "The Light" se postarali Secondcity & Kydus. "The Light" je povedený tech house kousek, který neurazí, ale zároveň ani nepřekvapí nějakým zajímavým zvratem. Šestá "Tribeca", pod kterou se podepsali Rene Amesz a Mendo, přináší zajímavý beat, ale po chvilce mi přišla trochu monotónní a nepřekvapila žádným zvratem, který by skladbě dodal kapku nápaditosti.



Sedmý a zároveň poslední track "One Time" pro nás nachystali Jamie K & Thee Cool Cats. "One Time" je pomyslnou třešničkou na dortu, zaujme svým beatem a nasamplovanými vokály. Zde dávám palec nahoru. Ukázky jednotlivých skladeb si můžete poslechnout na SoundCloudu. 



"T1" je velmi zajímavá deska a rozhodně stojí za poslech. Některé skladby se mi líbily více, některé méně, ale to je otázka osobního vkusu. Je škoda, že se na albu objevuje jen jediný techno track, určitě by neuškodilo jich pár přidat. Album by tak získalo žánrovou vyváženost. Album "T1" vyšlo 2. října na labelu Toolroom Records a zakoupit si ho můžete například na portálu Beatport.

Hodnocení: 90%

stanjah


Album: T1

Vydavatelství: Toolroom Records

Styl: tech house, techno

Datum vydání: 2.10. 2015

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016