ROZHOVOR

 

DJ TV - bleskový rozhovor s psy-průkopníkem

Nedávno vyšla nová kompilace labelu Oxygen. Připravoval jsem text o tomto psytranceovém počinu, ale bohužel došlo k technickým problemům. Tak zatím nabízím alespoň krátký rozhovor s DJem Tv.

 

Ahoj, jak se vede? Jak se povedla vaše posledni akce s Membranou v Crossu?
 
Čus, vede se tak nějak normálně, víceméně ok. Akce v Crossu byla naprosto skvělá. Musím se přiznat, že jsem sám tolik lidí ani nečekal. Na obou stageích psy/dnb bylo narváno. Super atmosféra, fajn zvuk, lidi pařili… další akce 10.12. opět v Crossu. Tak snad nám lidi zachovají přízeň. Na lineupu už se usilovně pracuje.

Patříš mezi průkopníky psytranceu u nás. Jak moc se změnila psytrance scéna?

Tak tohle je strašně těžká otázka. Chodí určitě víc lidí než před 7-8 lety, což je fajn, na druhou stranu lidí není stále tolik, aby to bylo úplně fajn a člověk mohl dělat party tak jak by si představoval. Je víc djs než kdysi, pár lidí taky komponuje, hodně organizátorů – prostě jakžtakž klasický příznaky růstu.

Jsi po Cymoonovi druhým psytrance djem, který dostal příležitost namíchat svůj set pro časopis Xmag. Jak tuto událost s odstupem času hodnotíš?

Nejsem znalec domácích mainstreamově zaměřených tanečních časopisů, ale jestli má být X-mag  "nejlepší" český časopis o taneční scéně, tak je to teda naprostá hrůza! Totální neprofesionalita a neserióznost. Nelituju toho, že sem pro ně to cd mixoval, ale toho, že sem se jim snažil vyjít vstříc a pomoc jim s celkovou přípravou cd (od shánění licencí na skladby, po zajišťovaní coveru atd..). Naprosto nechápu jak něco takovýho může ještě fungovat. Bohužel to celý ještě ani dnes není dořešený.

Jaký styl psytranceu je ti v současné době nejbližší?

Už dlouhou dobu je mi nejbližší tzv. ranní melodický psytrance. Ať už se jedná o kvalitní a inteligentní full on, tak i dobrý psy-progressive. To jsou i styly které se snažíme vydávat. Mám rád, když hudba má nějaké emoce, myšlenky či zajímavé kompozice a nemusí jít o prvoplánově pozitivní skladby. Na druhou stranu nemám moc rád tzv. dark psy-trance. Nerozumím tomu. Určitě je tam spousta kvalitní hudby, ale nějak sem tomu nepřišel na chuť.
 
A progressive psytrance?

Tak mám k němu blíž, než k temnému psytranceu. Svého času sem ho i docela hodně hrál. Bohužel progressive psytrance začíná dost často inklinovat k houseu, což moje krev taky zrovna není a připadá mi, že se tak trošku začíná vyčerpávat. Osobně je mi nejbližší právě tak něco mezi.

Venku je nová kompilace tvého labelu Oxygen, jakou hudbu na ní najdeme?

Kompilace se jmenuje Parsec a je na ní 9 skladeb od autorů z celého světa (Brazílie, Izrael, Anglie, Jižní Afrika,
Maďarsko, Švýcarsko atd..) Všechny skladby se dají zařadit do škatulky "melodicky ranní psytrance", ikdyž každá skladba je poměrně jiná. Jsou tam skladby svižnější, pak něco co někdo nazval jako futuristic psytrance, skladby které jsou vic funky apod.. Snažíme se vydávat celé spektrum tohoto hudebního stylu a ukazovat jeho barevnost a variabilitu a ne sami sebe omezovat na určitý hudební styl.

Nějaké plány do budoucna?

Tak plánů je spousta. Co se týká těch hudebních, tak ke konci roku ještě jedno CD. A to debutové album portugalského projektu Spectra. Na jaře pak další kompilace, tentokrát kompilovaná djane Nem. Mezitím naštěstí docela hodně hraní všude možně. A u toho snad už konečně dlouho a toužebně očekávané stěhování do teplých krajů.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016