ROZHOVOR

 

Rozhovor s Danem Morávkem z Dynamic Line

Dana Morávka můžete čas od času vídat na lineupech akcí pod nickem Mooris. Spíše se však s ním setkáte na akcích partičky Dynamic Line, kde se většinou pohybuje v pozadí a vše pozorně sleduje. Dalo by se říct, že je jejím šéfem a společně s DJem Spyrem ji řídí a koordinuje. Téma tohoto povídání se točilo především okolo letošního a budoucího ročníku open air festivalu Shotgun. Přeju vám přijemné čtení.

 

Ahoj Dane, úvodní otázku nebudu vymýšlet buhvíjak složitou. Takže jak se máš a jaké jsou tvé nejbližší plány?

Pracovně, jedu na 97% už čtrnáct dnů, takže sotva stíham být doma a být v klidu. Ale budou vánoce, tak se moc těším na Štědrý den. Určitě budu koukat na pohádky a věnovat se přítelkyni a rodině.

Agentura Dynamic Line působí už docela dlouhou dobu na taneční scéně a přitom se občas najdou tací, kteří neví, co je zač. Můžes nám ji prosím představit?

No konečně se dostáváme k podstatě Dynamic line :) Celej projekt DL byla vlastně série demo setů DJe Spyra a Milkyho (cca rok 1999 - 2000). Dnes je na to jednoduchá odpověď. Nejsme vlastně žádná agentura, ale sdružení několika djů a nadšenců. Všechno začalo společným zájmem o hraní, parties a tak vůbec. Celý náš vývoj byl celkem přirozený a dá se říci, že dnes zapadáme do kolonky agentur, které mají něco společného s naší scénou.

DJ Spyro je dnes velmi známá postava. Kdo další by si podle tebe zasloužil více pozornosti?

Lukáš není jen DJ, ale je motorem celé Dynamic Line (sety, rezidentní noc, shotgun, web, PR) a všeho, co se děje pod hlavičkou DL. Jsem rád, že ve svém volném čase má zájem o rozvoj scény na severu a podporu zbylých dj´s v Dynamic crew. K druhé části otázky snad jen to, že každý rozumný člověk, který o scéně něco ví. V našem bookingu je spousta velmi kvalitních djů, stálic naší scény, ale i nové tváře a jména! Za letošní rok mě nejvíc překvapil DJ Peet (shakal crew/DL), dále pak Pražák a skokan roku, DJ Subgate a stálice našeho bookingu DJ Milky - i přes změnu stylu stále v plné síle.

Vaším asi největším a nejznámějším promotérským počinem je dvoudenní open air festival Shotgun. Kdo přišel s nápadem realizovat na naše poměry docela velký festival? Jaká byla jednání s místními úřady?

Souhlasím, Shotgun Euro je opravdu velké sousto a zabere tím pádem i nejvíce času. Letos cca 2000 platících, parádní atmosféra. I přes pár technických problémů super mejdan, samozřejmě i díky Sever.techno.cz a Vaším djům, také díky řadě dalších partnerů a dobré spolupráci s městem Hrádek nad Nisou. Je jasné, že sladit všechno ke spokojenosti všech zúčastněných je moc práce, ale po 5 letech strávených na akci Shotgun musím oznámit, že již teď máme celkem jasno o podobě příštího ročníku SHOTGUN EURO 2006.

Tak to je myslím velmi dobrá zpráva. Můžeš už teď poodhalit, na co se mohou návštěvníci těšit na příštím Shotgunu?

Tak to zas nezáleží jen na mě, ale některá jména by jsme mohli prozradit ihned po Novém Roce na našem webu. Za chvíli poběží anketa na www.dynamic-line.com, z které se čtenáři dozví více. Jinak již teď se pracuje na podobě line-upu, vizuálu a struktuře celého sponzoringu. Každý rok vše zabírá víc času a vše vyžaduje důkladnější přístup. Nejdůležitější sdělení však je, že na březen 2006 máme již podepsaný kontrakt s projektem z Holandska, čili akce pro cca 500 lidi již má svou podobu. Více info již brzy na Vašem webu :)

Dobrá, teď trošku odbočím. Z vlastních zkušeností vím, že příprava jakékoliv hudební akce s sebou nese i velkou psychickou zátěž. Máš nějaký zaručený recept na relaxaci? :)

No to je víc než jasné ... Každý rok si pěkně nakládáme a vím, že jsme vystaveni velkému vypětí. Recept na to fakt nemám, jsem od přírody pěknej nervák, ale rok od roku se to lepší :) Občas si započítám do desíti nebo raději odcházím :D

Vraťme se ještě zpět k Shotgunu. Jak hodnotíš s odstupem 4 měsíců letošní ročník? S čím jsi byl spokojen, kdo z účinkujících tě zaujal, co tě zklamalo a co bys třeba příště udělal úplně jinak?

No, sám víš, že každým rokem vylepšujeme, co se dá (technika, stages), na tom máme vážně ješte co dohánět, ale po dramaturgické stránce zatím slavíme největší úspěch. Po letošním roce se opět potvrdilo, že na seweru dominuje drum&bass, ale to není nic nového, s touhle skutečností počítáme. Podle toho se odvíjí i přípravy na Shotgun Euro 2006. Letošní rok byl ve znamení mladých producentů, talentů a samozřejmě nějaké to slavnější jméno nesmělo chybět. Při ohlédnutí na léto vidím plusy i mínusy. Zcela mě okouzlil přístup některých djs jako Stanzim, Diome, Pixie, Inigo Kennedy a celá Audiomassive crew z Berlína. Za to jim patří velké díky. Stále zde platí pravidlo dobré akce a skvělého hudebního zážitku. Na zklamání raději rychle zapomínáme.

Ty sám hraješ jako DJ. Jaký byl tvůj nejlepší DJský zážitek?

Jejda ... nejsem zas tak úplně dj ... sice hraji již pár let, ale nikam se nevnucuji, občas zahraji na našich akcích nebo někde v chilloutu. Mezi mé oblíbené styly patří breakbeat & minimálek :) Nej zážitek? ... snad loni v Chrastavě u Liberce na menší akci pod hlavičkou Dynamic Line - příjemní lidé, spousta kamarádů a dobrá nálada až do rána!

Zima je tu, jak si užíváš toto roční období?

Momentálně nám počasí přeje a tak odklízím sníh u baráku a již plánuji výlet na hory. Rád lyžuju, takže uvidíme ... Zatím užívám pohody a volna u domácího krbu, pak zase přijde práce.

Díky za rozhovor a do Nového Roku přeju hodně úspěchů.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016