ROZHOVOR

 

Shinedoe: "Stále se nemůžu odpoutat od vinylů"

Exotickou krásku, DJku a producentku v jedné osobě - Shinedoe, provází hudba prakticky celý život. Již ve svých patnácti letech začínala Chinedum Nwosu, jak zní její pravé jméno, jako tanečnice a doslova se protancovala kluby celé Evropy. Africké kořeny se promítají stále i do její současné hudební tvorby. Shinedoe začínala svou hudební kariéru v nizozemské metropoli Amsterdamu, kde je nyní residentkou klubu Stalker v Haarlemu. Svým pojetím Detriot techna již okouzlila publikum v Německu, Itálii, Švédsku Číně, Izraeli a mnoha zemích Evropy. Od roku 2001 má v amsterdamském klubu Paradiso pravidelnou noc Inmotion. Založila a vede značku Intacto, vydává také na labelech 100% Pure a Music Man. V následujícím rozhovoru vám, před vystoupením Shinedoe na akci Orion Hall, přinášíme pár zajímavosti z jejího života.

 
Patříš k nejzajímavějším DJkám v Evropě, jak dlouho ses propracovávala ke svému unikátnímu stylu a perfektní technice?

Hraji od roku 1995. Od té doby jsem hledala a zkoušela, až jsem objevila styl, který mi vyhovuje nejvíc a baví mě hrát.

Jak bys popsala styl, který hraješ?

Mixuju house s minimal technem, acidem, chicagem, hraju groovy a deep.

Patří Ti label Intacto, kdy jsi značku založila?

Intacto records provozuji spolu s 2000 a One, label vedeme od roku 2004.

Se kterými dalšími značkami spolupracuješ, kde vydáváš?

Pár desek mi vyšlo u 100 % Pure records, něco jsem vydala na Trapez a řadu remixů jsem dělala pro Knife, Get Physical (Booka Shade) a další labely.

Vydáváš také u nějakého net-labelu?

Nespolupracuji s žádným net-labelem.

V roce 2006 jsi vydala parádní debutní album Sound travelling, před ním i po něm mnoho zajímavých singlů, na čem pracuješ teď?

V říjnu mi vyjde nová deska IBO grooves, příští rok další singl u Area Remote. Zároveň pracuji na novém materiálu, sledujte www.myspace.com/shinedoe.

Mícháš stále „klasicky“ z desek, nebo používáš některou z nových DJ software technologií, efekty, či jiný hardware?

Míchám desky a CD, stále se nemůžu odpoutat od vinylů, ale kdo ví, co mě začne bavit.

Hráváš pravidelně v nějakém klubu?

Mám residentní noc Inmotion, organizujeme ji čtyřikrát do roka v amsterdamském klubu Melkweg. Letos jsem se stala i residentkou klubu Mondo v Madridu.

Kdysi jsi profesionálně tancovala, tím vlastně začala Tvá klubová kariéra. Chodíš si ještě jen tak zatančit někam na party?

Miluji tanec, zvlášť když se mi líbí muzika, která právě hraje. Ale abych pravdu řekla, do klubů už moc nechodím. Je to hlavně kvůli spoustě hraní, které mám. Když nehraji, tak ráda odpočívám.


www.shinedoe.com
www.myspace.com/shinedoe

Orion Hall
17. října 2008
Bobycentrum, Brno
DJ Yoji, Green Velvet, DJ Rush, Scot Project, Groove Armada (DJ set Andy Cato), Paco Osuna, Alex Under, Shinedoe, Philipp Straub, Lucca & Michal Pavlíček, Agent...
Další informace najdete na webu: www.orionhall.cz
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016