ROZHOVOR

 

Wolscha a Scuberman: "Nejsme normální klubovka"

Party Bubbles patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější party v republice, každé její pokračování navštíví skoro 2000 návštěvníků. Teď expanduje z olomoucké Envelopy do Brna a Prahy, kde za velice přátelské vstupné nabídne opravdu propracovaný koncept a atraktivní headlinery v čele s projektem Mojado. Na podrobnosti jsme se zeptali pořadatelů akce a také rezidentů - DJů Wolschy a Scubermana.

 

Ahoj kluci, víme o vás, že vaše akce Bubbles patří k nejnavštěvovanější klubové párty v ČR, ale můžete nám ve stručnosti přiblížit její historii?

Ahoj, naši akci Bubbles děláme asi čtyři roky. Začínali jsme jako malá klubovka, kdy nám na první akci došlo necelých 150 lidí a to včetně djs a jejich doprovodu. :) No a postupem času se to rozjelo do obřích rozměrů, z náší "lokálky" se stal klubový "festival" o několika stagích s různými směry elektronické taneční hudby a na naši akci začlo chodit pravidelně kolem 1500 kluberů, rekord máme přes 1800 platících.

Scuberman

Vaše akce se konali převážně v Olomouci, teď najednou Brno a Praha. Jaký jste měli důvod pro přesun, když vám to tak dobře funguje? Chcete s Bubbles expandovat i do dalších míst naší republiky?

Důvod je jednoduchý. Rozlehlý prostor klubu Envelopa, ve kterém jsme naši akci dělali, po dlouhé roky strádal a více méně ho držela nad vodou jen naše akce a koncem června se zavřel úplně, takže jsme byli nuceni ke změně destinace. Rozhodli jsme se pro Prahu a Brno, jako naše dvě největší města. V Brně děláme akci v jeden večer ve třech nejlepších brněnských  klubech (Fléda, 7Nebe a Perpetuum) a druhý den převezeme všechny zahraniční djs do Prahy, abychom v Retru rozjeli pořádnej mejdan. Do budoucna bychom chtěli aplikovat náši vizi, Bubbles jako klubový festival, i do Prahy a postupně i do dalších měst.

V Praze se koná opravdu velké množství akcí, čím chcete pražské clubery přilákat a zaujmout?

Tak jednoznačně neotřelým lineupem se skvělými jmény a audiovizuální stránkou akce, která se většinou vidí spíše na halových akcích. K tomu připočtěte rozumné vstupné 250Kč na pět výborných zahraničních jmen a na parádní mejdan je pořádně zaděláno.

Na jaké specialitky se tedy můžeme na vaší akci těšit?

Vodní stěna, trojbarevná laserová show, bublemachiny, obří světelný doprovod, speciální stylové dekorace pod taktovkou výborného designera, krásné gogo tanečnice a samozřejmě skvělé djské výkony :) Je toho moc, clubbeři ať se sami přijdou přesvědčit, že opravdu nejsme "normální" klubová akce založena na jednom zahraničním djovi a nulové show. Pro příchozí máme navíc připraveny v exkluzivní slevu na nákup fashion oblečení od www.indielabels.cz...

Wolscha

Pojďme se podívat na line-up, můžete nám představit djs, které v pražském Retru uslyšíme?

Headlinery bude belgická live performace Mojado, která se skládá ze známých djs a producentů Mr.Sam a Dimitri Andreas. Hned po vydání jejich první tracku Naranja, který se stal velkou peckou na poli světové electronické taneční scény, po nich šáhl Tiësto a zaručil si jejich exklusivitu tím, že všechna jejich produkce vychází na jeho věhlasném labelu Magic Muzik. Druhým velmi zajímavým jménem bude německý producent s thajskými kořeny, který se těší velké podpoře lidí jako Markus Schulz, Armin van Buuren..., vydal již na 150 vlastních releasů a mnoho věcí z jeho poslední tvorby se pravidelně umísťuje na největším download portále beatport.com v top 10., dj Jerome Isma-Ae. Dalším do party bude dj Reaky ze Slovinska, který díky svým neuvěřitelně dynamickým a euforckým trackům v oblasti techtrance se poslední dobou dostává stále více do top charts mnoha světových jmen a my mu věštíme velkou budoucnost.. Poslední zahraniční akvizicí bude DJane Orla Feeney z Irska, která podobně jako dobře známá Clodagh, vyvádí za mixákem neskutečné věci a po prvních deskách si ji navždy zamilujete, to garantujeme :)

Ve vašem konceptu jsem se dočetl o tzv "meeting-points", což mě docela překvapilo, tohle asi u nás ještě nikdo nedělal? Můžete prosím lidem vysvětlit, o co přesně půjde a jak to celé bude fungovat?

"Meeting points" je novinka, kterou chceme přinést. V den akce budete mít možnost navštívit některý z našich spřízněných barů v centru Prahy: Infinity, Last Call, Le Mirage, Peach Pit a Milá Tchýně, kde se můžete všichni potkat a připravit se naši akci. S tím, že pokud se připravíte s naším drinkem večera, kterým bude JÄGERBULL (0,04 Jägermeister a 1 Red Bull) získáte po vypití těchto tří drinků 50% slevu na naši akci.
Máte nějaké vize do budoucna, kam by jste chtěli Bubbles směřovat?

Příští rok bychom chtěli Bubbles představit v mnoha koutech naší republiky a pokud to bude jen trochu možné, tak se vynasnažíme, abychom si udrželi současný koncept, Bubbles jako multy-stylová taneční party pro všechny příznivce elektronické hudby, to vše za rozumnou cenu.


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016