ROZHOVOR

 

Lucca: "Bublinky mám ráda ve vaně"

Lucca má za sebou rok nacpaný událostmi, konečně vydala debutovou desku, pravidelně hraje za hranicemi a chystá se vydat kompilaci v celosvětové distribuci. Plánuje už děti? 

 

Máš ráda bublinky? Jakých druhů bublinek nejraději užíváš? :)

Bublinky mám ráda ve vaně a občas v šampaňském, ale jinak nápoje radši bez bublinek.

Rok 2008 je za námi, jak by jsi ho zrekapitulovala ze svého pohledu? (Nemusí se to týkat jen scény)    
 
Řekla bych, že byl pro mě velice intenzivní po všech stránkách, plný změn, nečekaných zvratů, úspěchů i menších neúspěchů a dalších výzev... Na začátku roku jsem uzavřela spolupráci s novou agenturou v Německu a od toho se začali odvíjet další věci, utvořila jsem si vlastní fungující tým, se kterým jsem teď velmi spokojená a naším největším výsledkem bylo vydaní mého prvního autorského alba na konci tohoto roku.

Tento rok bychom chtěli každý díl našich Bubbles věnovat charitativním projektům. Jaký vztah k
charitě máš ty?     

Vztah mám velmi kladný, sama čas od času věnuji část mého honoráře na pomoc těm, kteří neměli takové štěstí jako já, která jsem zdravá a mohu si vydělat peníze a užívat si jich. Nejvíce však věnuji na charitu nemocným dětem, jako třeba pro Kapku Naděje při loňském DMA.

Kdybys dostala částku 100.000Kč a měla ji někomu věnovat, komu by to bylo?  

Nemocným dětem, lidem z chudých zemí trpících hladem, a také na výzkum léků proti rakovině  a dalším smrtelným chorobám. Ale to by 100tisíc bylo velmi málo...

Celkově byl rok 2008 pro tebe myslím velmi důležitým, projezdila jsi půlku světa, vydala jsi své debutové album, jaké plány do budoucna má takto úspěšná djka? 

Od února, zhruba do dubna jsem na turné se svým albem Reformation a určitě sladkou tečkou tohoto turné bude moje party Acapulco v Mecce se Svenem Vathem , 10.4. Privézt Svena do Meccy je mým velkym snem a nyní s pomocí Pavla Tesaře se mi to konečně podařilo. Dále budu pokračovat ve svých rezidentních nocích Acapulco v ostravském Fabricu a Mecce, na konci února mám ještě v Mecce Fergieho. A na konci tohoto roku plánuji vydat mixovanou kompilaci v celosvětové distribuci.

Podle tvého booking kalendáře jezdíš hrát velmi často za hranice České republiky, tam se prezentuješ stejným stylem jako u nás nebo jsi v zahraničí více za minimal djku?

Hraji vždy podle nálady a atmosféry klubu, takže určitě nedělám rozdíly mezi Českou Republikou a zahraničím, ale spíše reaguji spontánně a adekvátně k akci a času.

Tvé poslední Ep bylo remixováno známými jmény jako jsou PIG and DAN nebo FunkDVoid. Jak probíhá spolupráce s těmito stars?

S některými se znám osobně, nebo je znají moji kamarádi, jako třeba v případě Funk D Voida a některé remixy mi sjednává můj label manager.

Již 3x jsi vyhrála anketu DMA jako nejlepší český dj, jaký je tvůj názor na podobné ankety? A myslíš si, že tento rok obhájíš? 

V anketách lidé mohou podpořit své oblíbené umělce, vyjádřit svoji náklonnost k nim, takže si myslím, že smysl mají. Udělalo by mi radost, kdybych počtvrté za sebou vyhrála, ale když ne, tak se také nic nestane a budu to přát tomu, co vyhraje. Jsem soutěživý a ambiciozní typ, ale dovedu uznat, když někdo jiný také něco umí a i lépe. Je to pro mě inspirace a výzva. Výzvy miluju :)  

V jednom rozhovoru jsi přiznala, že Ti ke tvé kariéře pomohl i tvůj vzhled, myslíš si, že i v dnešní době plné djů a djek může vzhled či celková vizáž pomoci v kariéře?  

Určitě důležité je charisma a co z člověka vyzařuje zevnitř, jaký má cit pro hudbu a publikum. Image a vzhled může pomoci, ale nejdůležitější je tvrdá práce, talent, štěstí, kontakty a jasný cíl, když se chce někdo v tomto oboru prosadit (ostatně asi nejen v tomto) :).

Podle čeho si stanovuješ výši svého obecného honoráře za hraní? Odvozuje se to u Tebe třeba i podle toho jak se umístíš v DMA, jestli vydáš nějaký track…?

Určitě umístění nebo, že vydávám svoje skladby roli hraje, ale spíše sleduji kolik na mne chodí lidí. Nedovolila bych si svůj honorář napálit, aniž bych nebyla dostatečně známá, a nebyla si jista, že si takové peníze zasloužím.  

Myslíš si, že může fungovat vztah dje a djky nebo by jsi radši hledala partnera úplně v jiné branži? Jaká si myslíš, že jsi partnerka?  

To asi záleží na konkrétních lidech, někomu to může perfektně vyhovovat a někomu zase naopak ne. Já ze svých zkušeností společnou práci v partnerském vztahu moc nepreferuji, ale opravdu jako v každém vztahu je potřeba tolerance a vzájemná úcta. A jaká jsem partnerka?? Na to se spíše zeptej mého současného přítele :) Já doufám, že se se mnou vyjít dá... :)

Ožehavé téma, co Lucca a děti? Pořád myslíš že přijdou do dvou až tří let? :)

Myslím, že ano :)

Zde máš možnost popřát lidem do roku 2009.

Přeji všem, kteří přijdou na akci Bubbles (a nejen jim), aby byli zdraví a všechno jim vycházelo podle jejich představ, a aby si vážili života a chovali se k sobě vzájemně  s úctou a slušně. Díky Lucca

Díky moc za tvůj čas a 30. ledna ahoj.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016