ROZHOVOR

 

Scooty India: "Taneční scéna v Indii neskutečně roste"

Březnová edice Rehabu v pátek třináctého v klubu Mecca s sebou přináší pořádný kus exotiky. Vyzpovídali jsme jejího netradičního hosta z města Panaji, které se nachází v daleké Indii. Dozvíte se, jak se v Indii vyvíjí taneční scéna, anebo co je to "Murgh Tikka Masala". Hezké čtení.

 
Ahoj Scooty, v první řadě bych se rád zeptal, jak se máš a co tě vedlo ke jménu Scooty India? Je to pro české publikum vtipný a přinejmenším exotický název.

Ahoj, momentálně se mám super, právě nasávám energii po 22 hodinovém letu z Prahy do Panaji v Indii, kde se nyní nacházím. Jsem původem z Indie, a proto jsem to chtěl zdůraznit už v samotném názvu, aby bylo posluchačům jasné, že je čeká něco neobvyklého. Scooty India je projekt, který jsem založili společně s mým českým kamarádem DJ Proovanem - pionýrem české taneční scény již od jejího počátku. Netradiční název je odrazem i naší netradiční hudební performance, kdy si pohráváme se žánry jako jsou tech-house, minimal, electro a progressive, což budou mít posluchači také možnost slyšet na rezidentní noci klubu Mecca - Rehab.



Říkáš, že jsi původem z Indie? Jak tedy vypadá současná taneční scéna v zemi, která nyní zažívá obrovský boom?

Vypadá to výborně, jsem jen trochu v šoku a spravil by to náprstek nějakého moku :)! Ale teď vážně, scéna v Indii se vyvíjí dost rychle a v současné době reaguje na nejnovější trendy rychleji, než by kdokoli čekal. Zájem místních posluchačů a clubberů enormě stoupá a lze to vidět i na místních parties, které jsou stále větší a rozsáhlejší než dříve. Snažíme se také navázat spolupráci s indickými kluby, DJs a labely, a doufám, že naše aktivita brzy přinese ovoce a čeští posluchači budou mít brzy možnost náš počin sami posoudit.

To zní zajímavě... Měl jsi možnost zažít nějakou párty v Indii?

Ano, o Vánocích a na Nový rok, když jsem byl na Goa, což je indická "Ibiza". Atmosféra byla neskutečná i proto, že těsně před svátky vydala Al Kaida prohlášení, ve kterém vyhlásila útoky právě na Goa. Nikoho to ale nezastrašilo a kluby byly plné lidi, kteří pařili jako by to měla být jejich poslední párty. Měl jsem možnost si zahrát na několika beach parties a bylo moc fajn vidět tyto partypeople, kteří si užívají slunce, písku a hudby, kterou jsme hráli. Pokud půjde vše dobře, dokážu si představit turné na Goa, ale i po celé Indii.

Tento kout země je poměrně málo prozkoumán DJs z Čech i Evropy. Proč si myslíš, že tomu tak je?

Je to o tom, že scéna, tak jak ji známe tady v Indii teprve začíná a stoupá vzhůru. Scénou myslím medializaci taneční kultury jako takové vůbec. Na Goa je to trochu jiné, ale ne v takové míře jako tady. Nicméně momentálně tam můžeme slyšet jména jako jsou Eddie Halliwell, Shapeshifters, ATFC. Indičtí DJs jsou také velmi kvalitní a především DJanes, ty jsou obzvlášť vypečené :). My samozřejmě uděláme vše pro to, abychom tyto krásné umělkyně i umělce představili brzy zde v Čechách!

Vím, že v Indii je velmi zajímavá pestrá kuchyně :), koneckonců v současné době se s ní v Praze roztrhl pytel, doporučíš nám jakožto laikům něco typicky indického?
 
Doporučil bych ti opět Indky - ty jsou fakt dobrý :), ale z jídelníčku indické restaurace si rozhodně dej Murgh Tikka Masala s chlebem Naan nebo rýži Basmati. Výborné jsou také Mumbai Pav Bhaji, což je jídlo prodávané tradičně na severu Indie ve stáncích na ulici (považuje se ale také za vynikající hlavní jídlo), to se podává s chlebovými plackami nebo s rýží a hustou zeleninovou směsí. Poměrná část indických jídel je ale ostřejšího charakteru, takže ho doporučuji spíše osobám, které zhruba ví, co je čeká :).



Super, tak to máme co dohánět! A co tvé koníčky, zabýváš se ve volném čase nějakými sporty?

Dělám toho spousty, ale mezi mé favority patří v zimě lyžování a v létě hraní golfu. Co se týče koníčků, je to kromě hudby také například pohodová dovolená kdekoli u moře, kde obvykle dlouhé hodiny prosedím v tamních barech na pláži a koukám se na lidi cachtající se ve vodě :).

To se mi taky líbí! Jsme pomalu ve finále, jak se těšíš na české publikum a párty Rehab v pátek 13.3.2009 v Mecce?
 
Těším se moc a doufám, že si náš projekt party people oblíbí. V Praze je super publikum, o ktrerém vím, že umí dát najevo, když se baví! Představíme se vám v plné parádě, především s kolegou připravujeme velkou multimediální show. Budeme hrát z midi controlleru, Pacemakeru a také z efektoru Korg - EMX 1 tak, abychom všechny co nejvíce pobavili a nenechali je vydechnout. Uděláme pro to maximum.. A co vy? Jste ready na pořádnou rehabilitaci :) ?! 
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016