ROZHOVOR

 

WeKi: "Snad budou létat kalhotky a podprdy"

WeKi jsou jedním z nejzábavnějších elektronických projektů současnosti. K původnímu Djingu již dávno přidali vlastní produkci, teď i živé hraní v doprovodu zpěváka. Na sobotním SoundCreamu v Mecce představí ochutnávky z nové desky, tak jsme se museli zeptat, jak to s ní vypadá, proč si je pletou se zvířaty a vůbec co je nového.

 

Pamatujete si ještě na vaše první společné hraní?

Uf, tak to je rozsek, máme pocit, že to je šest let nazpět. Byl to malej open air a tu párty rozehnala policie.

Stává se vám, že si vás dva lidi pletou?

Občas se zvířaty, to podle toho, jak moc prožíváme hraní a jak moc kalíme! Divokej sound to je naše! Jinak nám občas říkají, čau WeKo, jak je :-))

Pro letošní ročník ankety O2 DMA jste připravili hymnu a budete hrát na vyhlašovací party. Jaký je váš názor na anketu?

Myslíme, že je na dobré úrovni. Za těch pár let se zlepšil způsob hlasování o 100%. Ostatní je na lidech, přesně to odráží českou scénu. Smutné je snad jen to, že se lidé sami nezajímají více o alternativní hudbu, ale spíše o PR párty.

Jste jedni z mála českých DJů, kteří se prosazují v cizině, máte nějaké další bookingy?

Teď se vše připravuje, dali jsme si asi rok pauzu, abychom mohli připravit album a další kroky.
Nyní jsme obdrželi pár nabídek na zahraniční booking i v rámci labelu, tak se uvidí, ale nebudeme předbíhat. Zatím jsme zastupováni australským labelem Beef Rec.
 
Blíží se léto a festivalová sezona, kde se potkáme?

Zatím máme předem potvrzené tři festivaly, ale jak to doopravdy bude, nevíme, to je na promotérech. Novinkou bude LIVE vystoupení s naším novým členem, zpěvákem dkp, které bude o mašinkách, zpěvu a hlavně o spontánní divoké pařbě. Snad budou létat kalhotky a podprdy :-))

Vím, že finišujete s vaším prvním albem, jak jste daleko?

Už máme hotový beat, teď přemýšlíme o nějaké melodii, ten beat nám příjde hodně originální... :-)) Samozřejmě si děláme srandu, hudba je hotová!

Právě nahráváme zpěv a mastrujeme tracky. Celé hotové album spatří světlo světa v dubnu. Moc se na to těšíme. Věnovali jsme tomu věškerý svůj volný čas za celý uplynulý rok.
 
V sobotu budete hrát na SoundCreamu v Mecce, můžeme se těšit na nějakou ochutnávku?

Určitě se můžete těšit jak na klasickou elektro-techno-minimalovou polohu, tak na řízné elektro ? Jaké ingredience budou převažovat záleží na atmosféře. Rozhodně zahrajeme věci z nového alba.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016