ROZHOVOR

 

Boris Hotton: "Na lodi to bude premiéra"

Na house boatu U Bukanýra bude tento pátek horko! Na jeho palubě se jako hlavní host párty Just Like That! představí šikovný německý DJ a producent Boris Hotton, který zastupuje labely jako Liebe Detail, Troubled Kids nebo Meerestief. Po téměř půl roce jsme ho opět pro vás vyzpovídali a vy se tak můžete dozvědět, co je u něj nového.

 

Ahoj Borisi! Obsáhle jsme Tě vyzpovídali už v únoru letošního roku, kdy jsi v ČR vystupoval vůbec poprvé, takže tentokrát budeme o něco stručnější.. Pověz, co je u Tebe od té doby nového?

Nech mě přemýšlet... nové projekty samozřejmě, je hodně poptávky po remixech a EPs, bohužel je toho tolik, že to všechno časově nestíhám, mám přeci ještě jednu práci na plný úvazek. Ale kvůli momentální hospodářské krizi mám trochu víc času než obvykle, koupil jsem si několik nových mašinek do studia a před nedávnem jsem kompletně přestoupil na Cubase 5, kde jsem se musel nejprve zapracovat...



Vracíš se po necelém půl roku.. Jaký dojem na Tebe tenkrát Praha udělala a jaké sis odnesl zážitky?

I když to bylo krátké, tak jsem se tady měl skvěle. Praha je opravdu krásné město.. to první, co jsem si po odjezdu řekl, bylo: znovu se sem vrať, je toho tady ještě tolik k vidění a spousta možností nových zážitků.. historické centrum Prahy, pohostinnost lidí a ten nezatížený noční život na mě udělaly velký dojem.

V únoru jsi stál pevnýma nohama na zemi, nyní budeš vystupovat na house boatu.. doufáme, že již na stabilizované hladině Vltavy.. Už jsi někdy hrál na lodi?

Upřímně řečeno jsem ještě nikdy na lodi nehrál, takže to bude premiéra :)

Zatím máš na kontě početné množství vlastních desek a remixů. Nevzal sis inspiraci od Tvého kamaráda Manuela Tura k vydání také svého vlastního alba?

Na album zatím nemám pomyšlení, možná si o tom promluvíme znovu za tři nebo čtyři roky. Pro to je můj output zatím nízký. Nesmíme zapomenout, že Manuel začal produkovat extrémně mladý, je v byznysu již spoustu let.. jeho album bylo jen otázkou času. Pracoval na něm dlouho a na výsledku je to znát, je to vynikající album.

Mimo jiné si se zúčastnil Manuelovi „launch party“ jeho nového alba 0201 v Essenu. Jaké to bylo?

Bohužel jsem tam nebyl, musel jsem v posledních okamžicích odříct.. Manuel, Dirk (DPlay) a Max (Langenberg) mají v Essenu svoji vlastní sérii akcí jménem „Slow Club“, byl jsem tam skoro na každé párty; jejím mottem je „tlak ven, atmosféru dovnitř!“. Skvělá věc, všichni jsou tam a dohromady slaví. Tento pátek jsou jako hosté se svým Slow Clubem v legendárním klubu Robert Johnson v blízkosti Frankfurtu, na to se obzvláště těším, je to velký klub pro hodně lidí.. i tam se potká snad celé deephouseové Německo a dohromady to oslaví.

Tvoje dva poslední releasy našly své místo na značkách ve Španělsku (Troubled Kids & House Café). Jsi nyní součástí rodiny v Troubled Kids. Jsou ještě nějaké země, odkud dostáváš ohlasy na Tvoji tvorbu?

Dostávám hodně mailů z celého světa, což mě fakt těší a mám z toho radost, že jsou moje releasy takto kladně přijímány.. ale přede mnou je ještě spousta práce, abych byl vůči všem spravedlivý. Co nevidět ode mne vyjde remix pro detroit legendu Altona Millera a další remix pro projekt Cosmic Cowboys z Itálie. Pak budu samozřejmě pracovat na dalších nových vlastních EPs.



Nějaké zajímavé hraní v mezidobí?

óó ano, nedávno jsem hrál na velkém open-airu v Essenu. To pro mne byla zajímavá zkušenost, jinak totiž hraju spíš v tmavých, zakouřených klubech. Bylo tam neskutečně hodně lidí (slyšel jsem něco o 25 tis.), celý den svítilo slunce a všude dobře naladění lidé...

Co očekáváš od této návštěvy Prahy a co si myslíš o koncepci párty „Just Like That“?

Dosavadní line-up se čte moc pěkně, jsou to “top of the pops” deephouseové scény, to dokazuje velmi mnoho lásky k hodnotné muzice.. vážím si, že se můžu za taková jména jako Baaz, Matt Flores nebo Iron Curtis zařadit. Těším se na pražské publikum a překrásné české ženy :)

A co můžou naopak návštěvníci house boatu U Bukanýra očekávat od tebe?

Hudbu s duší a k pohybu zadnice! :)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016