ROZHOVOR

 

David Vendetta: "Klubová kultura je stejně silnější!"

Svou kariéru začal v městě kvalitní house music zaslíbeném - Paříži. Zde se stal nejprve rezidentem v klubech jako Les Bains, Folies Pigalle, Amnesia nebo Redlight. Ještě důležitější však pro Davida byl jeho úspěch s vlastními skladbami. I zde mu pomohl jeho francouzský původ, do velkého světa jej totiž dostal další slavný krajan, Antoine Clamaran. Teď přijíždí poprvé do Česka na novou party Viva Bohéma, která se uskuteční příští sobotu v Boby Centru.

 

Ahoj Davide, jak ses dneska vyspal?:)

No přiznám se, že jsem toho moc nenaspal. Dělám teď celé noci na svém novém albu a navíc jsem celý nervózní z toho, že budu hrát poprové v Česku… (smích)

Takže ptát se tě jak často jsi teď ve studiu asi nemá cenu?

No teď jsem ve studiu opravdu každý den, kdy nejsem na party. Nová deska má totiž vyjít už v prosinci.

Jaká pro tebe byla letošní letní sezóna? Víc zábava nebo stres?

Asi oboje. Na jedné straně jsou lidé na party ve skvělé náladě a chtějí pařit, užívat si života a nikdo se nestresuje, takže si to vždycky užiju. Na druhé straně hraju v létě skoro každý den a pokaždé někde jinde, takže vůbec nemám čas si užít može a sluníčko. Ale stejně to miluju!

Pamatuješ si ještě své úplně první hraní? Kde to bylo?

Jasně, že pamatuju! Bylo to ve známém klubu Les Bains Douches v Paříži. Byla to pro mě dobra zkušenost a navíc mě pak chtěli do klubu jako rezidenta a hrál jsem tam pak pravidelně ještě rok.

A který klub bys doporučil teď, pokud by někdo z našich čtenářů chtěl vyrazit zapařit do Paříže?

V Paříži je opravdu velká spousta míst, kde se dá dobře pobavit. Ale doporučím dva kluby, které opravdu miluji. Je to Le Cab an Le Queen na Champs Élysées. V obou pravidelně hraji a je tam vždycky super hudba a příjemní lidé. Le Cab je více luxusní, Le Queen zase víc underground.

Co vím, tak jsi opravdu populární mezi dívkami. Už jsi někdy potkal opravdové groupies?:)

Potkávám dost holek a kluků, kteří za mnou přijdou během mého hraní nebo po něm a chtějí se vyfotit. Je vždycky příjemné, když vidíš, že někdo ocení co děláš, ale určitě bych je nenazval groupies… (smích) Prostě mají rádi mou hudbu, mají rádi mě a já zase je. Myslím, že mě holky mají rády proto, že má hudba je melodická a smyslná. Vždycky je za tím láska... (smích)

Pamatuješ si nějaký okamžik v tvé kariéře, o němž bys řekl, že byl přelomový?

Každý okamžik je důležitý. Mohl bych říct, že pro mě bylo přelomem vydání prvního alba, které sklidilo celkem úspěch, ale já takhle nepřemýšlím. Pro mě je nejdůležitější to, co právě dělám, co chystám, na čem dělám ve studiu. Chci, aby mé album dopadlo perfektně, chci sdílet svůj svět a svou hudbu se všemi komu hraju. Každý okamžik je přelomový.

Vystupuješ společně s houslistou Micahem. Jak jste se dali dohromady?

Micah je opravdu dobrý, skvěle si rozumíme a kdykoliv s ním hraju, moc si to užiju. Potkali jsme se v Amnesii na Ibize. Přišel ke mě po mém hraní a řekl mi, že se mu to líbilo a že by chtěl se mnou někdy vystoupit. Tak jsme to zkusili a ono to fungovalo. Teď spolu hrajeme už pátý rok.

Hrál jsi nedávno v Baku, což je celkem exotické místo. Jak sis to užil? Můžeš to srovnat s party na západě?

Baku je skvělé, ale mě upřímně moc nezajímá v jaké zemi hraju. Důležité je, jestli je klub dobrý a lidé příjemní. Pak můžu hrát kdekoliv.

Letos jsi namixoval oficiální kompilaci Pacha Ibiza. To je pro každého DJe celkem důležité, ne?

Jasně, bylo to pro mě opravdu vyznamenání. Pachu navíc opravdu miluju, je to skvělý klub. Už jsem tam v minulosti hrál a jsem opravdu rád, že si vybrali mě.

Jak vidíš budoucnost Ibizy? Místní úřady proti klubům bojují a ty mají problémy se získáváním licencí k provozu.

Myslím, že Ibiza vždycky zůstane Ibizou. Ať si úřady dělají problémy, ať kluby klidně nepodporují, ale klubová kultura je stějně silnější!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016