ROZHOVOR

 

Brian Cross: "Jedenáct let cvičím bojová umění"

Brian Cross bude hlavní hvězdou páteční noci Amnesia presents People from Ibiza. Ještě než dosedne v Ruzyni jeho letadlo, poslali jsme Brianovi pár otázek a zeptali se ho třeba na jeho kámoše Armina a jak to vůbec na Ibize teď chodí.

 

Ahoj Briane, první otázka se bude týkat Ibizy, která je, jak předpokládám, tvým uměleckým domovem. Jaké jsou párty na jednom z nejslavnějších párty ostrovů světa?

Hola! Je to úplně jiný a neuvěřitelný svět. Každý den můžeš navštívit ty nejlepší párty vůbec, vidět všechny top DJs z celého světa, takže si určit dokážeš představit tu atmosféru...

Jak k tomu došlo, že jsi začal hrát v jednom z nejlepších klubů na světě? Byla to léta tvrdé dřiny, nebo se to všechno seběhlo rychle?

Byl to pomalý proces. Poznal jsem Armin Van Buurena a začali jsme dělat vlastní noc v Amnesii na Ibize, která je jedním z nej klubů vůbec. Jsem opravdu šťastný, že mám možnost působit v Amnesii jako její rezidentní DJ. Samozřejme nemohu zapomenout na léta tvrdé práce, abych se dostal tam, kde jsem teď. Ibiza jako taková je totiž velmi náročné místo k tomu, aby člověk prorazil.

Každý ví, že Ibiza má velkou historii, speciálně klub Amnesia, Pacha a Space. Jak to momentálně s těmito kluby je, pořád si vedou tak dobře?

Ano, clubbing na Ibize je stále skvělý, protože nejlepší kluby na světě, které určují směr taneční scény jsou zde.

A co krize, o které se v posledním roce tolik mluví? Má nějaký efekt na kluby na Ibize a na Ibizu jako takovou?

Ne. I tento rok byl velmi rušný. Lidé párty potřebují a Ibiza je perfektní odpovědí na dnešní krizi!

Kromě noci Armada, kterou pořádáš s Arminem van Buurenem, a párty Cream, kde hraješ s Paul van Dykem, zvládáš nějaké další eventy? Nemyslím teď přímo na Ibize, ale například někde ve světě, kde rád vystupuješ. Alespoň nám tak můžeš dát tip, co a kde navštívit.

Určitě, miluju hraní v Bangkoku v klubu Culture. Také rád vystupuji v Brazílii, kam hodně jezdím každým rokem a samozřejmě velmi rád hraji v USA. Ameriku miluju, strašně se mi tam líbí a baví mě její atmosféra. Také vřele doporučuji navštívit mou párty na Ibize - Contact @ Amnesia, která je každou neděli na Amnesia terrace.

Jaké jsou tvé ostatní zájmy kromě Djingu a hudební produkce? Zabýváš se ještě něčím jiným?

Rád si hraji se svým psem ;). Také již jedenáct let cvičím bojová umění - to je můj koníček.

Jaké jsou tvé plány do budoucna? Pracuješ na nějaké nové produkci, albu či videoklipu?

Právě jsem dokončil můj nový track "Waiting", který bude brzy dostupný po celém světě. Zremixoval jsem také nový singl Marca V s názvem "Solitary Confinement" a připravuji dva zbrusu nové tracky. I mému poslednímu mixovanému CD v spolupráci se Seb Fontainem se daří velmi dobře.

Máš jako DJ a producent, který hraje po celém světě a je rezident jednoho nej klubu, ještě vůbec nějaký sen, který by sis rád splnil?

Určitě, být jedničkou pro lidi. Stále ještě musím hodně pracovat a zdokonalovat se!

Tato otázka je od dívek ?. Jako DJ, který cestuje světem musíš mít mnoho fanynek. Máš přítelkyni? Jakému typu či národnosti dáváš přednost?

Hmm.... eee.... No, mám přece svoji milovanou snoubenku :-))).

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016