ROZHOVOR

 

Seb Fontaine: "Moje máma fakt nikdy DJane nebyla!"

Tento pátek v klubu Mecca proběhne ve znamení oslav a slovíčko SoundCream tu bude skloňováno hodně často... Noc, na níž se během dvou let představila zvučná jména, ale také ti, kteří tu odehráli velmi speciální sety a odhalili tak svou multižánrovost, přivítá vzácného hosta. Pravda, Seb Fontaine nebyl příliš ukecaný, přesto jsme si po mailu před jeho příletem popovídali o jedné zmeškané akci, proč netouží po koncertu, o labelu Mono-Type, jak dobíjí baterky, že vlastní webová prezentace už nemá smysl, ale také vyvrátil jednu fámu, která o něm na internetu koluje. :) Tak hezké čtení a v pátek se stavte, soutěžit o VIP vstupenky a ceny od Jägermeister můžete zde!

 

Pro naše publikum nejsi Sebe rozhodně neznámý a v poslední době jsme tě tu měli poměrně často. Vzpomeneš si ještě na tu obrovskou bouřku, která se v roce 2007 přehnala nad naším festivalem Cosmic Trip? A nebo jsi byl v tu dobu dobře "uklizen" ve stanu, který teď najednou praskal ve švech? :)

Pokud si dobře pamatuji, tak to bylo přesně tak, jak říkáš... Stany jsou v tomhle ohledu hodně velkou výhodou letních festivalů. :)

Kolikrát ti vlastně bylo letos zrušeno vystoupení z důvodů nepřízně počasí? Těm našim fesťákům poslední dva roky počasí příliš nepřeje...

Asi jsem měl fakt kliku, ale všechno proběhlo podle plánu. Vlastně ne, vlastně jen jednu akci jsem letos zmeškal kvůli počasí a jednalo se o Dance Valley. Naše letadlo totiž zasáhl blesk, takže jsem se ani nedostal do Holandska, natož za hraním...

Tvoje vlastní stránky www.sebfontaine.com jsou vážně skvělé. :) Jenom fotka s clubbery v narvané hale, adresa na evropský a americký booking a pak už jen ikonky Blogspot, YouTube, SoundCloud, MySpace, Twitter a samozřejmě Facebook. Zastáváš názor, že v dnešní době už vlastní prezentace není potřeba a že to tyhle geniální kanály všechno převálcovaly?

Díky. :) Letos jsem se definitivně rozhodl, že není potřeba mít nějaké přepychové stránky, protože ty zmíněné sociální sítě jsou mezi lidmi už hodně rozšířené a vlastně i přehledné... Ačkoliv konkrétně MySpace je poslední dobou hodně zahlcován nesmysly. :( Mimochodem ta fotka, o níž mluvíš, je z koncertu Beyoncé, který jsem absolvoval před pár měsíci a nemůžu si ho vynachválit!

Tvoje rezidentní noc Type v klubu The Cross byla ukončena v roce 2007 a vystřídala se na ní samá super jména jako Danny Howells, Mark Knight, Loco Dice, D. Ramirez, Alan Braxe a další... Nechybí ti po tom organizačním maratónu tak trošku ona nejistota, kolik lidí zase dorazí a jak to všechno dopadne? Neplánuješ něco nového?

Jasně, že mi to trochu chybí, ale Type jsem dělal téměř osm let a předtím ještě čtyři roky Malibu Stacey, takže jsem právě od téhle "nejistoty" potřeboval nějakou tu pauzu. Nicméně pokud zase narazím na nějaké dobré místo, věř tomu, že do toho půjdu znovu!

To samé mě vlastně napadá v souvislosti s tvým labelem Spot On Records, který byl zcela bez debat na vrcholu s tou výbornou peckou I´m Alive od Stretch & Verne... Nechybí ti tak trochu to vydávání a objevování nových talentů a nebo už je teď úplně jiná doba a tím největším labelem na světě je Beatport? :) 

Momentálně máme s Julianem poměrně rozjetý label Mono-type, ale v dnešní době všechny ty digitální tracky doplácí na hodně krátkou životnost. Strašně rychle stárnou, takže spíš dáváme šanci těm ostatním, než abychom týden co týden chrlili jeden vlastní singl za druhým...


 
Ty jsi po dlouhá léta spolupracoval s Julianem Peakem, ať už jako Itchy & Scratchy, Reflekt, Cequenza, Funky See Funky Doo... Nezkoušel jsi Juliana někdy přemluvit k tomu, aby se také ukázal po Tvém boku, že byste si zahráli nějaký back 2 back set?

Zatímco ve studiu se oba doplňujeme, každý z nás pak hraje úplně jinou muziku. Když nám to oběma vyjde, tak si spolu ale moc rádi zahrajeme. Věř tomu, že Julian je hodně dobrý DJ!

Neplánuješ v blízké budoucnosti po vzoru Paula van Dyka a Tiësta zaměnit DJ set za koncert s opravdickými vokalisty a muzikanty nebo máš toho vlastního materiálu pro tyhle účely ještě stále málo?

Nejde o to, že bych neměl dost materiálu, já prostě jen víc miluji DJing a taneční kluby. Kdybych měl všechny své sety hrát na akcích koncertního charakteru, bojím se, že by mě to po chvíli asi přestalo bavit. Tohle prostě není můj šálek kávy a tuhle možnost nechávám jiným...

Letos jsi oslavil už dvacet let za gramofony! Cítíš na sobě únavu, když to porovnáš s těmi začátky? Jak vlastně na svých cestách po světě dobíjíš baterky? Dáváš si v šest ráno pár koleček kolem klubu, v němž jsi právě dohrál? :)

To, co je na DJingu unavující, je jenom a jenom to cestování. Teď mám obzvlášť těžký měsíc - čeká mě Mexico, Los Angeles, Denver, Phoenix, Praha, pár termínů v Anglii, Abú Dhabí, Istanbul, Hong Kong, Jakarta a Bali, takže budu hrát jenom samé super desky a užívat si to spolu s vámi...

Jak bys ty sám definoval svůj současný zvuk? Nebo také odmítáš hudební škatulky a rád si večerem jen tak ležérně proplouváš?

Myslím, že taková škatulka Electronic House music by mohla s přehledem vystihovat všechno to, co mám rád a co taky tak rád hraju...

A jak vlastně na tuhle "zvláštní muziku" reaguje tvoje matka, která prý před čtyřiceti lety sama hrávala reggae a soul v klubech na Ibize? :)

Ach jo... Kolikrát ještě tohle uslyším? Ona nikdy DJane nebyla, to je jen nějaká praštěná fáma, která se z ničeho nic začala šířit před pár lety. Vůbec netuším, odkud se vzala, ale tak už to s těmi fámami někdy chodí, že? :)

Paul Oakenfold, u něhož jsi v minulosti také vydával, produkoval poslední singl Madonny a vyjel s ní jako doprovodný DJ na turné... Se kterou s pop hvězd bys rád spolupracoval ty a bavil by tě vůbec tenhle výlet po světě?

Zahrát si na koncertu s Beyoncé a s Black Eyed Peas bylo vážně skvělé, takže určitě musím zmínit právě tyhle hvězdy. Byla to jedna z mých nejlepších nocí, tak třeba ještě nějaká společná vystoupení budou, kdo ví?

Jak vlastně vypadá Tvůj běžný den uprostřed týdne (záměrně se neptám na víkend) a jak nejraději odpočíváš, když se to podaří? 

Moc toho volného času fakt nemám, ale hraju hodně tenis, se synem paříme po síti Xbox a s kamarády, které jsem dlouho neviděl, se pak snažím dohnat všechno to, co jsem díky svému nekonečnému cestování po světě zameškal...

Máš vlastně příležitost zahrát si čas od času nějaký ten vzpomínkový retro set z období, kdy jsi začínal? Pro všechny ty čtyřicetileté kámoše, kteří za tebou tehdy chodili...

Jasně, hraju na klasických akcích, ale taky na hodně speciálních akcích, kde bývá fakt legrace. :)

V září hrál na narozeninách klubu Mecca Kurd Maverick a svěřil se nám, že ho naše krásná děvčata mohou pozvat na whiskey či mojito. Co si dáš na narozkách párty SoundCream ty?

Dám si vodku nebo Jägermeister a taky pěkné holky, prosím! :)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016