ROZHOVOR

 

Lunar Shift: "Davová reakce je pro nás důležitá"

V sobotu 14. 11. 2009 nás v Cross clubu čeká první warm up k party Vibes of Eden - Breakbeat Rioters, a tak vám přinášíme rozhovor s britským projektem Lunar Shift, který přijal pozvání na první "zahřívačku".

 

EoM: Zdravíme do Anglie. Na úvod se zeptáme - Co od vás mohou návštěvníci 14.11. v clubu Cross čekat?

LS: Myslíme, že můžete očekávat spustu našeho materiálu, který určitě někteří posluchači poznají. Také zahrajeme některé dosud nevydané věci a určitě dojde i na tracky, které teprve připravujeme a chceme je "otestovat". Davová reakce je pro nás důležitá. Vždyť jsou to lidé, pro které toto vše děláme a chceme jim udělat radost. Nepochybně zabrousíme i do známých melodií, kterými chceme kromě lidí pobavit i sebe. Toto je naše první hraní v Praze a velice se na něj těšíme!

EoM: Co všechno máte za sebou a co plánujete do budoucna?

LS: Rok 2009 byl dosud naším nejplodnějším obdobím co se týká vydávání. V tomto roce jsme vydávali na dobrých labelech a oslovili širší veřejnost. Byli bychom rádi, kdyby to takto pokračovalo i v roce 2010 a doufáme, že se nám podaří náš zvuk protlačit ještě více do Evropy.

EoM: Jak byste popsali současnou breakbeatovou scénu?

LS: Brekbeatová scéna je v současné době zdravá a silná. Zejména v Evropě. Scéna prochází obdobím změn, kdy se objevuje spusta nových projektů, které jsou schopné se vyrovnat tradičním velkým producentům. BSD, B-Phreak, Access Denied a 4KUBA vzkvétají a jsou rozptýleni po celém kontinentu. Také umělci sídlící ve Velké Británii jako Neurodriver, Vent a Beat Assassins dělají dobré věci.

EoM: Co používáte k tvorbě vašich tracků?

LS: Před deseti lety jsme používali samplery Akai, syntetizátory Atari a velké Allen & Heath pulty. Nyní většinou vše běží na jednom počítači. Naše výbava je následující: Dual Xeon processor PC with Edirol FA101 Sound Card Steinberg Cubase V4 Waves Platinum Suite Waves APA-44M Audio Accelerator TC Powercore Firewire Unit Sony Plug Ins for Powercore Many different VST's including: Massive, Kontakt, Vanguard, Viper & Z3ta amongst others Yamaha Nearfield monitors Mission Monitors & Triple P Pyramids for final mixdowns Sennheiser headphones

EoM: Co Vás při tvorbě vašich tracků ovlivňuje?

LS: Komponování melodií je formou umění, a proto neexistuje žádný univerzální návod jak skládat. Jeden den můžeme sedět hodiny a hodiny a nevymyslíme vůbec nic. A jiný den můžeme "napsat" polovinu tracku. Rádi bychom jezdili častěji ven, stejně jako to můžeme vidět u jiných DJ's ze scény. A to nám dává inspiraci a odhodlání trávit čas ve studiu a produkovat ještě lepší melodie.

EoM: Chcete pokračovat ve vydávání na různých labelech, nebo se chystáte navázat výhradní spolupráci jen s jedním?

LS: Baví nás spolupracovat s různými labely. Každý z nich má trochu jiný styl, který nám pomáhá ukázat všechny stránky naší produkce a zvyšuje naší reputaci. V současné době tak neplánujeme podepsání smlouvy s jedinou značkou.

EoM: Tento rok jste vydali poměrně dost tracků. Neplánujete v příštím roce vydání alba?

LS: Máme štěstí, že děláme docela dost remixů, takže to zabírá většinu času. Ale stejně od nás labely požadují stále více originálního materiálu. Rádi bychom se zavřeli do studia a udělali album, ale je to příliš velký závazek. Myslíme, že ještě nenastal ten správný čas. Ale určitě bychom se nad tím příští rok chtěli zamyslet.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016