ROZHOVOR

 

Hoxton Whores: "Je to přílíš trapné, abych to vůbec zmínil"

Jedenácté narozeniny Climax oslaví již v sobotu 28. listopadu. Otec noci Chris Sadler si jako gratulanty pozval bouřliváky a skvělé hudebníky Hoxton Whores a pří této příležitosti vyzpovídal polovinu projektu, Gery Dedmana.

 

Naposledy jste se mnou vystupovali v Roxy v březnu 2008. Co se dělo s Hoxton Whores od té doby?

Jak se zdá se, hodně se nám dařilo. Náš djing se rozjel ve velkém, viděli jsme spoustu koutů světa a naše produkce je lepší a dotaženější. Myslím si, že je to věkem a tím, že to bereme vážněji, což určitě není od věci. Za posledních šest měsíců jsme podepsali tracky u Toolroom a u Amerického 69.  Remixování jde taky dobře - od remixu pro Celedy až po Fast Eddie. Zkrátka uběhly opravdu skvělý dva roky.

Jak vás bavilo poslední hraní v Roxy?

Jo, pamatuju si, že to byl výborný večer. Soudím-li podle těch fotek, co jsi mi poslal - jak držím láhev vodky. Strašně se těšíme na návrat. Jsme teď oba členové digitální generace, protože tuším, že naposled jsem ještě byl věrný vinylům, čehož jsem byl bohužel nucen nechat (R.I.P. Vinyl).
Ale ta změna se mi líbí. Mnohem více zábavy, mnohem více hudby.

Kde byste si přáli hrát, ale ještě jste tam nebyli?

Už jsme byli skoro všude, ale rád bych hrál v Miami, Vegas atd., prý je to úplně jiný svět.

Facebook: spojuje lidi nebo je to ztráta času?

Já myslím, že je to skvělý vynález a bez něho bych byl úplně ztracen. Je skvělý potkat lidi v našem světě a zůstat s ními v kontaktu, dát jim vědět, co je u nás nového.

Gary, nedávno jsem na Facebooku četl, že na den tvých 40. narozenin jsi byl naštvaný na promotéra akce, kde jsi měl ten den hrát. Čím tě tak naštval?

Ano, naštvaný jsem byl dost. Zrušil jsem všechny moje narozeninové plány, abych hrál na jeho párty. On to v den konání zrušil, takže mi zkazil 40. narozky. Ach jo, vždycky je ale možnost slavit další rok.

Jako DJ jsi stále striktně proti CD nebo jsi teď taky digitální?

Tu změnu jsem udělal právě krátce po návratu z Prahy. Prostě jsem už neměl moc na vybranou, vetšinou nebyly v klubech gramce a když už, tak poškozené. Začalo mě to dost omezovat co se týče hudby, což nebylo vůbec dobře. Jedna věc, která mi teď vadí, jsou "Ableton" DJs hrající z laptopu.

Pamatuju si, že když jste byli naposled v Roxy, tamější bar měl problémy vám vystačit s dodávkami vodky. Jakou máte nejoblíbenější značku a jaká je vaše průměrná konzumace na podařený mejdan?

Od té doby pijeme jenom čaj...

Když řeknu Česká republika, které tři věci tě hned napadnou?

Parádní pivo, parádní budovy, parádní ženský.

V době finanční krize je třeba zkusit podnikat v nových oblastech. Neuvažovali jste jako Hoxton Whores (tedy děvky z Hoxtonu) o tom, že byste udělali třeba nějaký kondomy nebo sado-maso obleky značky Hoxton Whores nebo dokonce vlastní bordel s holkama, které by jste sami podrobili příjmací zkouškou.

Pracujeme na všech třech nápadech. Dokonce i na aerolinkách.

Nedávno jsem byl v anglickém Brightonu a celý týden jsem slyšel více polštiny než angličtiny. Co si myslíš o invazi lidí ze střední Evropy do Anglie?

Mě to ani nevadí. Pěkně mi nahodili dům.

Beatport: obchod pro všechny hudební potřeby, nebo monopol?

Já mám Beatport rád, a abych řekl pravdu, používám ho především.

Město Praha plánuje zpoplatněný vjezd do centra v podobném režimu, jaký beží už teď v Londýně. Jako Londýňan myslíš, že je to dobrý nápad, nebo ne?

Není v tom žádný rozdíl. Tady, kde bydlím já, je stále rušno. Nejlepší způsob, jak snížit provoz, je mít na čelní skla tři samolepky – 1. že más zaplaceno silniční daň, 2. že máš zaplaceno povinné ručení a 3. že auto má platný STK. Pokud nemáš všechny 3 samolepky, mohou odebrat a sešrotovat auto. Přílíš moc lidi řídí nelegálně a sázím na to, že by si to potom rozmysleli.

DJ Mag TOP 100 DJs: barometr, nebo komedie?

Nejsem fandou téhle ankety. Mě se zdá, že jsou tam každý rok stejná jména, a přitom si to nezaslouží. Venku je tolik opravdu dobrých nových talentů. Je to velmi komerční anketa.

Já jsem se narodil a vyrůstal v Nottinghamu. Hráli jste tam někdy? Jak teď výpadá tamější scéna?

Byli jsme tam loni. Pokud si pamatuju správně, byl to dobrý večer. Ale stejně to tam bylo nejlepší před 15ti lety, kdy to tam rozsekávali D.I.Y.

Koho byste chtěli remixovat?

Strašně rádi bychom remixovali Madonnu.

Co nejtrapnějšího se ti kdy stalo při hraní v klubu?

Je to přílíš trapné, abych to vůbec zmínil.

Michael Jackson: génius nebo zrůda?

Obojí.

V Roxy v 28. listopadu budete hrát na oslavě 11. narozeniny Climaxu. Jaký je nejblbější dárek, co si dostal?

Poukázka na obejmutí od jedné ošklivé holky. Ještě ji mám.

Jelikož jsou to 11. nározky, máte pro nás nějaký překvapení ve formě exklusivního tracku, který jsme ještě neslyšeli?

Určitě, byli jsme ve studiu dost pilní a budeme hrát několik exklusivních věcí a remixy, které jsme udělali jen do našich setů. Na toto vystoupení se hodně těším. Uvidíme se 28. lisopadu.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016