ROZHOVOR

 

Conrad Kaden: "Vydávat desky obtížné není, akorát se tím člověk neuživí..."

Již tento pátek, v rámci multikulturní události Past Present Future na Trafačce, roztočí své desky dva představitelé drážďanského labelu Uncanny Valley - Conrad Kaden a DJ Sneaker. Conrada, pro kterého bude páteční hraní pražskou premiérou, jsme při této příležitosti lehce vyzpovídali...

 

Conrade, můžeš se nám v krátkosti představit?

Mé jméno je Conrad Kaden a pocházím z Drážďan. V sobotu mi bude 32 let, což vlastně znamená, že na páteční akci Past Present Future v Trafačce budu slavit narozeniny. :)

Conrad Kaden

S tvými kamarády šéfuješ úspěšnému labelu Uncanny Valley. Kolik lidí se stará o chod této značky a jak tohle všechno vůbec začalo?

O label se starám já, Albrecht, Carl Philipp a jádro zhruba 10ti producentů, jež pravidelně přispívají svou muzikou. Co se týče grafiky, tak obvykle spolupracujeme s různými umělci, ale máme jednoho hlavního designera, se kterým kooperujeme už od prvního titulu a jeho jméno je Paul Waak. Jinak všechno začalo v roce 2010 a od té doby label stále roste!

Letos tedy opravdu nezahálíte... V březnu jste vydali skvělou trojvinylovou kompilaci s 12ti tracky (například je zde geniální věc, kterou připravil chicagský oldschool pionýr Mr K Alexi Shelby ve spolupráci s producentem RVDS z Hamburku) a právě teď jste vydali další dvanáctipalec na vašem sublabelu Ratlife. Je těžké v dnešní době internetového stahování vydávat vinyly?

Vydávat desky obtížné není, akorát se tím člověk neuživí... Všichni máme normální práci a label je pro nás čistě jen koníček. Vlastně to nejtěžší na tom všem je, aby si člověk na to našel dostatek času.

Uncanny Valley

Jakou muziku máš rád ty osobně a odkud přichází tvá inspirace?

Nejvíc mě baví zvuk, který u nás na Uncanny Valley vydáváme. Jinak bych to samozřejmě dělat nemohl. :) Ale kromě toho si pro inspiraci chodím do record shopů a pak také dost čerpám od svých přátel. Jsem hrozně rád, že okolo sebe mám takovou partu hudebně různorodě vzdělaných lidí, takže to objevování nikdy nekončí...

Jak bys popsal aktuální hudební scénu v Drážďanech?

Scéna v Drážďanech se nemá za co stydět vzhledem k velikosti města. Je tu spousta nadšenců, co dělají svoji práci velmi dobře. Navíc jsou už nějaký čas Drážďany celkem studentské město, což pro nás znamená nestále novou čerstvou krev na tanečním parketu Jen škoda, že tu máme mírný nedostatek větších klubů, ve kterých by se daly dělat větší akce...

Tento pátek se se svým kamarádem DJem Sneakerem představíš v Trafačce v rámci multikulturní akce Past Present Future. Je to poprvé, co budeš hrát v Praze? Co od vás mohou posluchači očekávat?

Ano, bude to poprvé, co si zahraju v Praze! A vzhledem k tomu, že je to vlastně graffiti event, tak se rádi trochu přizpůsobíme. Určitě během noci vytáhneme spoustu electra, boogie, disca a house music. Jsem vždycky rád, když mají akce nejakou tvář. Pomáhá mi to při vybírání desek pro můj set.

Díky za rozhovor! Chceš ještě něco vzkázat českým "party freaks"?

Určitě, díky za optání! Doufám, že dorazí otevření a přátelští lidé, kteří se budou chtít dobře bavit. Pokaždé, když hraji někde jinde než v Drážďanech, tak tomu tak je a jsem si jistý, že i v Praze to bude takové!

Ptal se Raphael Kosmos v květnu 2014.

foto: archiv

Conrad Kaden se historicky poprvé představí v Praze a to 6. června na akci Past Present Future v Trafačce.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016