ROZHOVOR

 

DJ Sasse v rozhovoru k party XX - House

Na konci června se jako hlavní host klubovky XX-House v Paláci Akropolis představí dj Sasse (DE), který navíc bude hrát v Praze vůbec poprvé. Sasse za posledních 20 let produkoval a psal hudbu pod různými pseudonymy. Spolupracoval s různými umělci, jako Hot Lunch se studiovým partnerem Ewanem Pearsonem, elektro projekt Mr Negative s Holmarem Filipsonem z Thugfucker Fame, spolupracoval s Henrikem Schwarzem na Nedělní Hudbě, nebo Moodmusic, plus další nespočet produkcí a remixů dělal bud’ jako Sasse nebo pod jeho alter egem Freestyle Man. Tvoří pro labely jako Pokerflat, Bedrock, Save The Black Beauty, Audiomatique Recordings a NoFitstate. Úspěch ho provezl po celém světě, kde reprezentuje svůj precizní dj styl a zvuk jeho labelu Moodmusic.

 

 

Tvůj label Moodmusic je usazený na scéně, v hudebním žebříčku zůstává vysoko a je podporovaný většinou uznávaných djs. Zmínil bys nám několik známých lidí, kteří produkují pro tvůj label?
Snažím se udržet  rovnováhu mezi více známými jmnény a nově příchozími a momentálně spolupracuju s lidmi jako je Ed Ed, Pawas, Deux Tigres, Mario Basanov a Filippo Moscatello.

 

Projdeme-li si tvůj party kalendář, jsi extrémně vytížený. Kde jsi hrál za poslední měsíc a kam se chystáš po návštěvě Prahy?
Za minulý měsíc jsem byl v Dubaji, UK, Francii a Německu a chystám se odjet na festival Sonar do Španělska. V létě pojedu do Asie hrát do Tokya a Taipei a v Srpnu hraju v Jižní Americe.

 

Takže budeš v Praze poprvé? Víš něco o české party scéně?
Ano, byl jsem jako turista v Praze a Prahu miluji. O České scéně toho moc nevím. Těším se až si poslechnu hraní českých djs a doufám, že potkám nějaké příjemné lidi.

 

Jak to vypadá s hudební scénou v Berlíně a kam si myslíš, že směřuje?
Berlín je stále silný, spousta nových klubů a barů otevírá každý měsíc a to je dobré pro scénu. Myslím, že některé větší kluby to hrají až na moc ‘jistý’ booking, ale stěžovat si nemůžu. Miluju Berlín !

 

Myslíš, že atmosféra na party se v různých částech světa liší? Můžes uvést nějaký příklad?
Ano je to tak, v zemích s vyššími teplotami mají lidé raději party na plážích a v severnějších zemích zas milují upocené kluby. Myslím, že je to přirozené.

 

Rádi bychom zmínili tvou čerstvou spolupráci s Stelios Vassiloudisem z Audiomatique a vaši skladbu Refuse. Co bylo inspirací pro tento track?
Refuse je track který vznikl po letošní březnové návštěvě Beirutu. Byl to tak úžasný výlet a lidi byli moc fajn. Atmosféra Libanonu nás totálně inspirovala.

 

 

Víme, že používáš analogové přístroje ve své produkci. Který je tvůj oblíbený kus?
Můj olbíbený kousek je můj analogový mixer - 70’ Yamaha PM1000, který má vážně skvělý zvuk. Používám ho pořád, při  mixování mých vlastních věcí, stejně jako pro produkci. Z analogových syntezátorů je můj favorit Roland SH101, což je monofonní analogový syntezátor.

 

Řekni nám na co se můžou tví fanoušci ještě letos těšit.
Pracuji na EP pro můj oblíbený label Robot v Canadě, na kterém budou ještě další spolupráce, vyjde letos v létě a něco dalšího snad na podzim. Snažím se navíc cestovat jak nejvíc to jde, a představit svou hudbu a label Moodmusic všude po světě.

 

 

Další informace o události naleznete zde: http://www.techno.cz/party/83866/xx-house/openinfo:83866/show:report nebo https://www.facebook.com/events/1442566682666467/?fref=ts

Sasseho vyvzpovídal team Ec3ntric Music Prague

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016