ROZHOVOR

 

Danny Wheeler: "Se Sparfunkem máme nový projekt Hidden Room"

Od prvního vystoupení britského drum`n`bassového DJe a producenta Dannyho Wheelera v Praze uplynulo deset let. Kam se posunula jeho produkce a jak se mu aktuálně daří se dozvíte v následujícím rozhovoru. Danny vystoupí společně s MC Tali a Emmou G již tuto sobotu v holešovickém Crossu.

 

 

Ahoj Danny, jak se Ti daří?
Mám se opravdu dobře, díky.


V Praze jsi hrál již několikrát, těšíš se na další vystoupení?
Absolutně nejvíc, mám připravené horké novinky, které budu hrát v Crossu. Moc se těším! K České republice mám vlastně docela blízký vztah, Praha byla před deseti lety prvním zahraničním místem, kde jsem vystoupil jako DJ.


Na čem zrovna pracuješ? Plánuješ vydat abum?
Jasně, dokončuji finální práce na mé desce (spolupracoval jsem na ní s Makotem a J-popem, producent je Taku Takahashi a taky se na LP objeví skvělá MC Tali). Všechny skladby jsou již hotové, album vyjde záčátkem příštího roku. Jsem rád, že mohu také oznámit start nového projektu "Hidden Room", který mám na svědomí se Sparfunkem (Moving Fusion, Ram Records crew) a který také bude teď mou hlavní pracovní náplní.


Chystáte další spolupráci s Makotem? Jak vlastně funguje Vaše spolupráce, když bydlí Makoto v Japonsku?
Když jsem v Japonsku na turné, tak si najdeme čas a snažíme se vždy udělat pořádný deep soulfull drum`n`bass. Stejné je to, když přijede Makoto do Británie, často spolu zůstaneme ve studiu a skládáme i zde. Tento týden jsem se dozvěděl, že nám vyjde několik věcí u V Recordings, což nám samozřejmě udělalo radost. Máme rozdělané skladby, které v nejbližší době dokončíme. Konktrétní datum vydání se dozvíte brzy.

 

 


Řekni nám něco o novém projektu se Sparfunkem.
Sparfunk je skvělí člověk a geniální producent. Oba jsem rádi, že vznikl projekt Hidden Room a můžeme společně pracovat na novém EPčku. Na soundcloudu najdete bootleg Lorde’s Royals, který je volně ke stažení. Plánujeme také taneční pecky s MC Coppou.


Jak se daří drum`n`bassu v Londýně a v jaké fázi si myslíš, že se nachází současná drum`n`bassová scéna?
Drum`n`bassu a všem jeho odnožím se daří skvěle. Liquid a soulfull se opět vrací na výsluní a klubová scéna je silnější, než kdy jindy. Těším se na liquid set, který odehraji 30. ledna ve Fabricu v rámci pravidelné noci LTJ Bukema (Bukem In Session / Playaz).


Kde čerpáš inspiraci pro skládání?
Inspirace pochází z "luminiferous aether lol". Samozřejmě se v hudbě odráží i zážitky z cestování po světě a setkání s pozitivně laděnými lidmi.


Jaký drum`n`bassový label a nové talenty se vyplatí sledovat?
Je mnoho dobrých labelů, doporučuji sledovat mou vlastní značku W10 Records, ale také třeba Terrafunk Records, V Recordings, Human Elements a Ten50 Records.


Díky za rozhovor, uvidíme se v Crossu.
Těším se na setkání se všemi lidmi v Crossu, Big up!

 

 

www.facebook.com/events/307181296142299/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016