ROZHOVOR

 

Synaptik: "Můj ideální setup? Gramce, mixák a desky..."

DJ Synaptik je v pražských klubech víc než doma a pár let již patří mezi nepřehlédnutelné a hlavně nepřeslechnutelné postavičky domácí scény... Aktuálně má za sebou umíchání In:tnsty Podcastu a při této příležitosti také vznikl následující česko-slovenský rozhovor. V něm se mimo jiné dozvíte, kam chodí Josef pravidelně ve tři ráno, kde si můžete v nejbližší době jeho hudební příběhy vyslechnout, jaká jsou jeho oblíbená hrací místa, co všechno rád rukama roztáčí a také si samozřejmě můžete inkriminovaný podcast pustit... Hezké čtení!

 

V prvom rade ďakujeme, že si prijal pozvanie do nášho podcastu... Mohol by si sa predstaviť? Kto sa skrýva pod pseudonymom Synaptik?

Já taky děkuju za příležitost. O sobě se mi blbě píše... Hraju asi sedm let, je to koníček. Jsem spíš eklektik než úzce zaměřený. Baví mě věci, kterým lidi řikají většinou poslechový nebo melancholický, ale nejenom. Zařadit by se to dalo do ambientu, techna, deep housu, down-tempa, elektroniky, ale pod tim si stejně každý představí asi něco jinýho. Hraju i dost energický a surový techno, ale nahrát něco takovýho doma v pokoji mi moc nejde. Nechávám to na akce, ideálně někam do sklepa.

Synaptik

Kde ťa možeme zastihnúť cez leto? Objavíš sa aj na festivaloch?

2.7. v Praze v Groove Baru - tam mívám obvykle první neděli v měsíci. 28. července zahraju kamarádce na lodi AVOID a na srpen zatím nic domluveného nemám. Ohledně festivalů jsem ještě dostal pozvánku zahrát na Digital Forest a PsyHigh, ale kryje se mi to s delší dobu plánovanou dovolenou.

Prezraď nám Tvoj najobľúbenejši festival na domácej alebo zahraničnej scéne, kde by si sa chcel ocitnúť a bol by to pre teba zážitok.

Festivalový typ zrovna nejsem, takže ani nemám moc přehled. Rád si na nich zahraju, ale sám chodím spíš na menší jednodenní akce. Z ciziny jsem slyšel chválu na festivaly v Polsku - Unsound a Ambient. V Čechách se mi líbilo na Freez Festu, na BIO, kde mě omráčil skvělý zvuk, a hezky bylo i na Rosničce. Dobrý je prý i Creepy Teepee.

Synaptik

Ktorý klub alebo podnik pravidelne navštevuješ a prečo?

Docela často chodím na AVOID Floating Gallery. Pro mě je to nejpohodovější a nejnormálnější loď na náplavce. Jak příjemným prostředím a lidmi, tak hudební kvalitou koncertů a obecně akcema. Pak ještě chodím do Café Nová Doba na Letnou, kde mi vyhovuje domácká atmosféra. Někdy zajdu na koncert do Futura na Smíchově. Ten prostor je hodně osobitý, pro elektronickou scénu zatím nedoceněný, ale má potenciál. Pokud tě ale zajímá, kam chodím opravdu pravidelně, pak je to non-stop jídelna Marjánka na Andělu, kde si můžeš dát i ve tři ráno svíčkovou s pěti. :)

Aky je tvoj DJ set-up?

Klasickej - gramce, mixák a desky.



Čo Ťa ako prvé napadne, keď počuješ alebo vidíš slovo IN:TNSTY?

V kontextu vašeho podcastu mě jako první napadla rychta, ale vím, že to tak neni... Máte to pestrý.


Pýtal sa teeno v júne 2017.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016