ROZHOVOR

 

DJ Rush: "Miluji ty vibrace českých lidí!

DJ Rush se v nejbližší době chystá poctít návštěvou tuto rebubliku dvakrát. V souvislosti s jeho vystoupeními na Apokalypse a Summer of Love 2004 jsme se ho zeptali na pár otázek.

 

DJ Rush se v nejbližší době chystá poctít návštěvou tuto rebubliku dvakrát. V souvislosti s jeho vystoupeními na Apokalypse a Summer of Love 2004 jsme se ho zeptali na pár otázek:

DJ RushCo ti to dává, když nám předkládáš "Motherfucking bass in our motherfucking faces"?

Bassy jsou hrozně důležité, když se stávají energií. Když vypustíš bassy a slyšíš jen středy a hi haty, lidé začnou křičet, protože chtějí víc. Je to jako když ti něco chybí (a je to tak), pak se najednou odnikud objeví s plnou silou bassy, srazí každého na podlahu, tlučou do lidí a dodává to tělu pocit, který je naprosto neuvěřitelný. Proto rád říkám: "Do you like bass, boom boom boom, mutha fuckin' bass in your mutha fuckin' face?" Je to takové škádlení, dokud to nespustím.

"Rush mánie" odstartovala v ČR po tvém vystoupení na Summer of Love 2003 a zesílila po tvém vystoupení v Roxy v Praze. Takže co sis připravil pro Apokalypsu a Summer of Love 2004, abys udržel tuhle mánii živou?

Rád dělám lidičkám na párty radost, protože se rád cítím dobře, když sleduji nebo poslouchám nějakého jiného DJe. Chci vědět, že ona nebo on milují to, co dělají, a že dělají vše proto, aby mě udrželi ve varu, takže ze snažím udělat pro lidičky totéž, vydat se ze všeho. Nikdy nic neplánuji, jen se nechávám unášet a vést hudbou, ale samozřejmě mohou lidé očekávat něco šíleného a fantaskního. To jsem prostě já. Prostě tam šoupnou něco, o čem budete muset po odchodu z mojí párty přemýšlet.

Budeš zase zpívat?

Budu zase zpívat? Hmmmmm. Řekněme, že budu něčím, aby si lidé zapamatovali, že jsem tam byl (Summer of Love), takže nachystejte foťáky a připravte své uši na něco opravdu dech beroucího.

Slyšel jsem tě hrát v Německu a hrál jsi tvrději než v ČR a nezpíval jsi. Proč hraješ v každé zemi jinak?

No, každá země má nějakou svou duši a ty prostě nemůžeš dělat totéž v různých zemích. Zpívám v Německu, ale ne vždy. Nic publiku a fanouškům nevnucuji, ale ukazuji jim, že jsem to 100% já a nikdy do toho nedávám to, co lidé předpokládají nebo mívají... Jsem jiný a jsem takový rád. Pokud nastane čas pro to, abych hrál v Česku tvrději, tak to udělám, ale momentálně se chci v Čechách bavit a užívat každou minutu.

Tvůj hit Get On Up se dočkal nových remixů, kterou jsou prostě skvělé. Ale kdy můžeme očekávat nějakou tvou novou hitovku?

No, Get On Up bylo vydáno před rokem. Teď je čas dát lidičkám něco nového, co si budou moct zpívat. Na ničem teď nepracuji, protože čekám na nějakou zvláštní inspiraci. Nemůžu prostě vejít do studia a začít dělat hudbu. Teda jo, můžu, ale není to můj styl práce. Moje hudba je o životě, bavení se a pocitu volnosti. Takže raději počkám, dokud se nestane něco zvláštního nebo dokud mi něco necvakne v hlavě, a pak se vrhnu do studia a začnu spojovat beaty v rytmus bubnů a trochu to okořením svými vokály...

Dave Clarke hrál na Apokalypse na podzim 2003. To bylo v době, kdy vyšla vaše nahrávka Way Of Life. Jak se to přihodilo, že se dva kmotři techna potkali ve studiu?

Dave a já jsme si vždy užívali talent toho druhého a tak nějak jsme se nikdy nesetkali. Po mnoha letech poslouchání produkce toho druhého jsme se konečně potkali, zůstali jsme v kontaktu a rozhodli se, že možná někdy uděláme něco společně. Dave je také člověk, který čeká, dokud nedozraje čas, a když to přišlo, já jsem byl připraven a on mě pozval, abych s ním šel do studia. Spolu jsme strávili nějaký čas a nakonec jsme přišli se songem, který donutil lidičky a DJe bzučet.

Jakou práci bys rád dělal? Samozřejmě kromě DJingu a produkování hudby.

Rád bych navrhoval horské dráhy nebo budovy, se kterými jsem vyhrál mnoho soutěží, když jsem byl na střední, dodávám, že první místa. :) Je tolik věcí. Jako filmy nebo mé vlastní komediální seriály, navrhování oblečení (Rush wear), otevření domu pro potřebné děti, kde by se mohly bavit, učit různé věci, místo, které by je drželo dál od ulic.

Co máš nejraději na českých párty lidičkách a párty lidičkách z východní Evropy?

Miluji ty vibrace českých lidí, můžeš jim číst ve tvářích, že se baví, poskytnou ti opravdu vřelé přijetí. Mohu se s nimi spojit a oni se mi otevřou a to je to, co mám rád. Jsem normální člověk stejně jako oni, jsem šťastný, že můžu stát za gramofony, ale vím, že ke mně vzhlíží, a já to respektuji a miluji, že jsou tak hodní a milí, že mi dají šanci vstoupit do jejich světa. A to je důvod, proč jim dám 100% sebe, protože chci, aby byli částí mého světa a zkusili, jaký je to pocit, opětovat lásku. Oni dávají mně a já jim a to je tomu tak ve většině východních zemích. Hraji, například, v Maďarsku, takže spousta lásky od Maďarů.

Prosím, pošli nějakou zprávu českým lidičkám. :)

Život je příliš krátký na to, abyste ho zahazovali a nenáviděli se. Naučte se milovat své sousedy a přátele. Když se ráno vzbudíte, řekněte si: "Když vyjdu ze dveří s úsměvem na rtech, tak si nenechám nikým zničit den, jsem příliš silný na nějakou nenávist." A když přijde víkend, oblečte se, jak chcete. Jestli rádi vypadáte jako cvok, tak si oblečte svůj nejlepší cvočí obleček. Pokud máte zlomenou ruku, nelamte hůl, pomalujte si sádru a vyražte někam na párty. Pokud se cítíte tlustě a bojíte se, že se někdo bude koukat, jak tancujete, oblečte si, v čem se cítíte dobře, a dejte jim něco, na co se mohou dívat, protože jste krásní, jen je vás více k milování. A prostě si užijte čas, která je vám dán na této zatracené planetě.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016