ROZHOVOR

 

Rozhovor s Dahem & Gingerem

Tuhle svéráznou dvojici kvalitních DJs není potřeba představovat. Oba jsou nejen Djové, ale i obchodníci a v těchto dnech slaví první narozeniny on-line obchodu Nula2.cz. K rozhovoru přidáváme samozřejmě i velké gratulace a přání hodně zdaru.

 

"Nula2.cz"
"Jablonečtí surovci"
"D & G"

Je potřeba ještě něco psát či někoho představovat? :o)



d+g
Všechno nejlepší k narozeninám kluci. Bude dort? :o)
 
Daho: Dort asi nebude : ) maximálně zajdeme do cukrárny na zmrzku. Já osobně jsem si ale dáreček dal.  Vyhrál jsem na Ebay dražbu jedné raritky od Autechre, ovšem zacáloval jsem za ni šílených 1700 kaček. Říkám si ale, že první narozeniny jsou jen jednou v životě : ), ne??
 
Ginger: Místo dortu jsme si dali razítko na složenky. :o) Jen dodám snad, že Nula2 jako taková slaví v únoru už 5 let.
 
Popište jak ten rok vůbec probíhal? Pěkně od začátku.
 
Daho: Nuladvojka byla docela rozběhlá už z předešlých roků. Stylově však jistě nevyhovovala všem a tak se jejím on-line provozem značně rozšířil sortiment o německé a také populárnější labely. Nabalili se nějací noví zákazníci a přibylo práce. Noví zákazníci nebyli zvyklí na takový servis, že se jim osobně telefonuje, ale myslím že postupem času to většině velice vyhovuje. Nyní se situace hodně stabilizovala.  Děláme všechno proto, aby se klientela zvětšovala. Začali jsme spolupracovat s Techno.cz, kde už snad pravidelně můžou čtenáři objevit rubriku recenzí "Technoservis Nula2". Logicky se snažíme o progres.
 
Ginger:  Začátek byl šílenej, nejen že jsem musel na 3x nahazovat data do systému, protože se objevovaly chyby, které nebyly původně vidět, ale hlavně byl záhul natahovat zvukový ukázky. Teď už to jde celkem dobře. Máme na webu  přes 2500 titulů. Nedávno jsme zřídili sekce PREORDER, NOVINKY a BACKSTOCK, takže lidi můžou přesně vědět o co se jedná. Taky to dost pomáhá mně, protože hodně titulů tak jen přehazuji z Preorderu přes Novinky do Backstocku. :o)

nula2
Oba jste známí tím, že máte všechno pěkně srovnaný. Tak schválně, která deska je rekordní v prodeji?
 
Daho: Asi se nedá vybrat jedna konkrétní. Bylo jich určitě více. Kandidátem na rekord je jistě Regisovo album "Penetration", toho se prodalo přes sto kusů. Na druhém místě budou asi The 65D Mavericks a jejich LP "Defining the Symptom" na Blueprint. Tam se dostaneme možná na osmdesátku. Jsou to možná dost zarážející a vysoká čísla, ale nás těší, když se prodává dobrá hudba a tak ji doslova tlačíme mezi lidi. Například zmiňované album od "Mavericků" vůbec nemělo na Slovensku takový úspěch a nás těší, že je u nás stále hodně lidí, kteří poznají kvalitní technodesku!
 
Ginger: Jen dodám ještě jednu desku a to „Sandwell District 1“. To šlo taky přes 100 kusů. Mimochodem, kde si přišel na to, že máme všechno pěkně srovnaný? (pozn. Tajné zdroje, kluci. :o))
 
Na pultu u Nula2.cz přibyl i equipment. Jak to s ním jde?
 
Daho: Tahle část obchodu je ještě hodně v plenkách. Nic se nemá uspěchat, pouze si dovolím tvrdit že v cenách  nemáme konkurenci. Ostatní obchodníci u nás v ČR by si měli v devět a devadesáti procentech dát mokrej hadr na hlavu, pak by se jim prodejnost jistě zvedla.
 
Ginger: No, abych pravdu řekl, tak techniku máme spíš jako doplněk, nemáme v úmyslu se věnovat hlavně jejímu prodeji. Prioritou je udržet ceny nízko podobně jako v Německu, ale jak Daho řekl, je to všechno zatím v plenkách. Zatím se prodalo něco pár sluchátek a kámošovi vybavení do studia.
 
Co máte v plánu pro další rok? Nějaké vize?
 
Daho: Rozhodně nadále prodávat kvalitní hudbu a plnit přání všech… i těch nejnáročnějších zákazníků.
 
Ginger: Vyhrát ve sportce, abych už neměl nervy jak měsíčně vyjdeme.

nulashop

 

 

 

 

 

Soutěž o vinyly z Nula2

Daho s Gingerem věnovali do soutěže několik hodnotných vinylů a vaším úkolem je pouze odpovědět na tři jednoduché otázky, které najdete na konci této stránky. Odpovědi posílejte na daho@nula2.cz. Nejdříve se ale podívejte o co vlastně soutěžíte...

Makaton + Paul Bailey / Relationship to Authority / Rodz-konez 014 - Jedna z nejpovedenějších desek tohoto roku a jistě tím nejlepším u Rodz-konez! Kdo tuto věc ještě nemá, měl by si ji urychleně opatřit, nebo soutěžit s www.Nula2.cz.

Inigo Kennedy / Jednu dvanáctku / Asymmetric 012 - Poslední horká novinka od zdomácnělého Iniga Kennedyho byla do naší soutěže zažazena pro autorův vřelý vztah k naší republice, takže kdo chce jednu dvanáctku??

Sir Real / Boingers / Krack-tronik 004 - Label Krack-tronik zastupuje mladičkou distribuci Veto Music a pootvírá dvířka k další dimenzi taneční hudby. Jde o vynikající elektro, které nevyvolává skřípání zubů.

Supagrupa / All my lovin / Supagrupa 002 - Projekt Supagrupa je důkazem, že slovenské techno má také mnoho podob a může znít i velice zajímavě a pestře. Supagrupa zde figuruje jako zástupce firmy Jaxx ze Španělska.

Go Hiyama / Cats Cradle / Electracom 019- Label Electracom znáte především díky japonskému Takaaki Itohovi, ovšem Go Hiyama se zde rozhodně nenechal zahanbit a nabízí zcela nové postupy v kompozici technomusic.

Savas Pascalidis / Evolution / Ufo 001- Savas Pascalidis prezentuje německou distribuci Neuton a nabízí nenásilné podání spíše minimalistického směru dance music. Patří uržitě mezi desky, které udělají radost.

Don Williams / Laws of Destiny ep / Pure Plastic 051 - Anglická distribuce Pure Plastic a její stejnojmenný label vznikly po krachu Integrale. Specializují se na tribalovější kousky a Don Williams je jedním z hlavních taháků firmy.

Nick Wilson / Skin, Vein - Muscle / Continual 013 - Nick Wilson patří mezi velké objevy posledního roku a proto zde tomuto umělci patří bezesporu nemalé místo. Jeho hudba je originální a inteligentní. Určitě stojí za pozornost.

Grovskopa / Emergence Seven / Iou 007 - Švédové Archae a Grovskopa prorazili dosti excelentním způsobem velice originální a temnou hudbou. Momentálně je asi nejvíce podporuje firma Possible Music z Berlína.

The Prodigy / Girls / XL Recordings 195 - Legendární The Prodigy v těchto dnech vydali nové album a chystá se i několik singlů.
Zde můžete vyhrát jeden z nich! Girls jsou vynikající peckou pro plný taneční parket!!!


Soutěžní otázky

1. V jakém městě sídlí Nula2 ?

2. Vyjmenujte alespoň dvě distribuce, se kterými Nula2 spolupracuje?

3. Jaká je vaše nejoblíbenější deska od Nula2?

bonusová otázka: Proč se Nula2 jmenuje Nula2 ?

Odpovědi posílejte na daho@nula2.cz.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016