ROZHOVOR

 

The 65 D Mavericks

Richard Polson a Nick Dunton tvoří společný projekt The 65D Mavericks. Na scéně jsou docela dlouho, spolupracují na mnoha významných labelech a své úsilí věnují výslednému produktu, ne omílání svého jména v médiích. Že se o společném hraní s Ruskinem na Full-On dozvěděli až týden před akcí, co chystají do Kutné Hory a jaké micinky se jim líbí, se dočtete v rozhovoru.

 

65DPřibližte nám projekt The 65D Mavericks - proč tento název, kdy projekt vznikl, co je jeho posláním...

Vzniklo to originálně pouze pro použití na desku, kterou jsme vydali na Codě před pár lety, měl to být  druh jména znázorňující zvuk, kterého  jsme se snažili dosáhnout a směr, který jsme následovali...

Vím, že také spolupracujete s Jamesem Ruskinem. V jakém rozsahu a jak jste s tím spokojeni?

Pracovali jsme spolu s Jamesem při pár příležitostech, ale nikdy nic nevzešlo. James má svůj styl práce a my máme zase náš a to opravdu nejde dokupy.

Děláte opravdový underground, jak byste popsali vaši hudbu a trochu nastínili její úspěšnost ve vaší zemi.

Popíšeme naší scénu poněkud útržkovitě. Scéna v UK je po mnoho let velmi komerční, mnoho z ní je na špatných základech a nemá budoucnost a proto  my děláme takovou hudbu jakou opravdu chceme dělat a snažíme se ignorovat trendy. V Londýně jsou docela velké free party, které jsou celkem v pohodě, ale pro techno scénu je tam opravdu jen pár dobrých klubů, kde party jsou stejně jen měsíčně nebo čtvrtletně. Problémem Anglie je, že děti zde nikdy nedostanou čistou elektronickou hudbu. Londýnské soukromé stanice jsou All House/Garage a Drum'n'bass, což znamená, že když v nich zahrajete desku Jeffa Millse, budou nejspíš velice zmatení. ;)

Popsali bychom naši hudbu jako experimentální, většina naší tvorby je vydána pod jiným jménem, má určitý druh časových posunů, je docela tónová. Můžeme re-editovat některé tracky, takže melodie jsou podobné součastné klubové situaci.

S kým vším jste spolupracovali a co vás čeká v budoucnu?

65DMáme nové 65D album na Surface vycházející na začátku příštího roku, také máme nějaká blížící se vydání na Inceptive (hned po tom, co budeme mít nové EP od Reeko) a také od mladého českého kluka, který si říká Lukas a.k.a. CYP, jejichž zvuk je nyní pro nás velice nakopávající. Na Surface máme připravena k vydání nějaká díla od Jamese Ruskina, následně to může být remixované balení 65D album. Vedle toho máme novou spolupráci na internetovém projektu, mělo by se to objevit v příštím roce- je opravdu vzrušující!

Na party Full-On jste hráli s Jamesem Ruskinem spolu. Kdo toto celé vymyslel - gramofony vs live act, připadalo mi to trochu zbrklé i vy jste vypadali, že vám to nesedlo. Nicméně to mělo grády a dobrou energii.

Byli jsme zaplaceni za odehrání live djského setu, ale nikdo nám o tom neřekl, až týden před party jsme se o tom dozvěděli. Takže jsme neměli čas si nic připravit. Proto se snad oné noci objevili nějaké technické nedostatky, takže to moc nefungovalo. ;)

Na co se můžou návštěvníci Christmas Party těšit ve vašem podání?

Lásku a smích, slzy a smutek a štěstí... :)

Oblíbený klub, party, festival, DJ, producent, drink, jídlo, droga, žena, muž... :))

Oblíbeným klubem by mohl být ve vzpomínkách Lost  v Londýně, který opravdu znázorňoval rannou elektronickou hudbu bookingem všech lidí, kteří jsou dnes techno legendami (Derrick May, Jeff Mills, Blackdog, Hawtin, Rob Hood, Basic Channel, Juan Atkins, Autechre).
House party s tvými opravdovými přáteli jsou nejlepší...
Oblíbený producent... je jich spousta ke jmenování... musí to vždy být dobrá hudba!!!
Oblíbená droga... všechny drogy mají své místo... speciálně jestli jsou všechny v jednom místě v jednom čase... ale samozřejmě jenom jako každý lhář-techno-producent jsme nikdy nevzali ilegální substance a nikdy nevezmeme, mohlo by to pokazit naši kariéru...
Oblíbený drink... vodka a červené víno...
Oblíbená žena... Jednoduše česká dívka mezi 18-24 lety, přednostně s černými vlasy a ofinou, ale opravdu na tom nezáleží, takže každá nabídka je vítána... :)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016