ROZHOVOR

 

Tvyks + Airto = Flash v Défilé

Fashion Bar & Lounge Défilé v samém centru Prahy skloňuje na našem serveru Thonyk snad ve všech pádech v souvislosti s připravovanou akcí Steam XI... Poslední dobou tu navíc pod vedením produkčního Mania začala hrát opravdu samá zvučná jména a když člověk zjistí, že novou noc Flash budou mít na starosti hned dva z jeho tří gramofonových oblíbenců, musí holt nutně na výzvědy. Poprosil jsem tedy našeho fotografa Jediho a vyrazil do Vodičkovy 17 vyslýchat. :)

 

Tvyks & AirtoPánové, první otázkou vás asi nepřekvapím, ale zeptat se musím. :) Proč právě Flash?

Tvyks: Určitě to prima zní, je to jednoduchý slovo k zapamatování, má to zvuk, má to koule a nesmíš za tím vidět jen jeden výklad. Schválně se podívej do slovníku, kolik významů to slovo má.

Airto: Jasně, že tím hlavním je překlad Blesk, jenž sám o sobě vyjadřuje tu náladu, která je v poslední době ukryta v našich společných setech. Tak nějak se to asi samo nabízelo.

Sami už jste si zahráli úplně všude, (tuším, že snad s výjimkou Ibizy a Měsíce) Ondra má hodně zkušeností s hraním venku. Takže v čem je Défilé jiné, než ostatní kluby u nás?

pultTvyks: Já myslím, že stačí, aby ses rozhlédl a ten rozdíl vidíš okamžitě. Konečně tady v Praze máme místo, které může soutěžit s evropským standardem. Hodně mi prostředím připomíná třeba kluby v Litvě nebo ve Vídni. Prostě je tu útulno, příjemný zvuk tě obklopuje na každým kroku a jednoduše se tu za dvě minuty po příchodu cítíš jako doma.

Airto: Hlavně se mrkni na zázemí DJe. Už ten pult, ten prostě nenavrhoval diletant a je vidět, že sám majitel taky hraje. Je vyroben na míru - šířka Pioneeru šestistovky, šířka dvou Technicsů, dvou CDček a pár centimetrů navíc jako rezerva. No a ten zvuk? Pohádka! L-Acoustics patří fakt mezi špičku a tady tě to doslova objímá ze všech stran... Dokonce i na záchodě. :)

Svůj premiérový Flash jste pojali velkolepě. První stovka návštěvníků dostane hned u vchodu speciální welcome drink večera Flash Ginger. Takže prosím o další vysvětlivku - co je to proboha za nakopávač?

barTvyks: Tajemství šéfkuchaře. :) Ale dobře, maličko prozradíme. Zázvor sám o sobě je přírodní energy drink a afrodisiakum v jednom. Takže čekáme, že ta stovka lidí bude po něm na parketě opravdu vyvádět. :)

Airto: Jde o to, aby je tenhle drink řádně zelektrizoval a když k tomu přidáš to, že hrajeme na electro city, pak už budou jiskry jenom lítat!

barCo vy sami si vlastně dáváte v Défilé k pití?

Airto: Já jsem známý míchač, takže Cuba Libre, Slivovici, Absinth, hlavně aby to mělo ty správný grády. :)

Tvyks: To je další věc v tý jedinečnosti klubu. Kde ti udělají v jakoukoliv hodinu čaj? Nemyslím "ajstýčka", ale pravej zelenej čaj a ještě ke všemu teplej?

Po poslechu vašich posledních setů mám trošku strach, jak se přizpůsobíte prostředí klubu. Na mě jsou některý tracky, když to tak řeknu, hodně zběsilý a úletový. Takže pro koho je vlastně párty Flash určena? Pro jaké publikum?

DefiléAirto: Hudba samozřejmě bude do electra, který nás poslední dobou hodně baví, ale přizpůsobíme se, to je jasný. Tady není potřeba do toho příliš bouchat, spíš je to o atmošce…

Tvyks: Pro jaké publikum? Prostě pro lidi, kteří mají rádi muziku. Je jedno, jestli jseš tramvaják nebo misska - máš chuť v pátek tancovat? Tak se stav. Tady si totiž fakt zatancuješ!

Jaká je vaše momentální TOP 5, z níž alespoň jedna deska v pátek zazní?

Airto:

1.Savas Pascalidis - Superman (DJ Naughty edit) Gigolo rec.
2.Manhead - Special (Felix Rennefeld remix) Relish rec.
3.Dan Corco - Heavenly Voices (Galactics remix) Versus rec.
4.Soldout - Mugwump (Zexual Sealing reversion) Dirtydancing rec.
5.Pero Fullhouse & Cortex Thrill - Moondance (Funk D' Void remix) Omegaritan rec.

Tvyks:

1. Marco Passarani feat. Orlando Occhio - Criticize Peacefrog rec.
2. P. Diddy & Felix Da Housecat - Jack U white
3. Munk & Chloé - Ce Kul (Francisco remix) Gomma rec.
4. Les Visiteurs - Snoops Acid Drop white
5. RyRalio DJs feat. Rithma - Funk Is Still Alive (J. Youngman remix)
Om rec.

Flash bude především váš večer, ale dočkáme se i nějakých hostů?

Airto: To záleží na tom, zda budou mít lidi o náš večírek zájem a zda je dokážeme tou naší muzikou přitáhnout. Pak samozřejmě nebude problém někoho pozvat.

Tvyks: Každopádně můžu prozradit, že už v dubnu si s námi zahraje Sean Porn, kterého už pražské publikum zná a s nímž jsem si zase já nedávno zahrál v Londýně. Takže pokud nedorazíte teď na první Flash, rozhodně neváhejte s tím druhým!

Věřím, že dneska už trému před premiérami vlastních nocí nemáte… Ale přesto - jak bude vypadat vaše příprava na páteční večer?

Airto: Určitě se budu den předtím šetřit, abych vydržel v pátek co nejdéle to půjde.

Tvyks: Rozhodně se dobře vyspím a ostříhám si nehty. :)

Hodně štěstí, spoustu elektřtiny, ať se vám první Flash v Défilé vydaří a díky moc za rozhovor!

 

Foto: Jedi, Thonyk

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016